Zambia väntar på dig

Zambia är ett av de länder i södra Afrika som kanske har hamnat något i skuggan av Sydafrika när det handlar om att locka till sig de där riktigt stora turistströmmarna. Men detta betyder inte alls att det inte skulle vara mödan värt att besöka Zambia. Nej, tvärtom är det så att Zambia har väldigt mycket att erbjuda sina besökare. Ta dig tid att upptäcka den afrikanska skönheten som Zambia bjuder så friskt på. Även om landet inte har någon kuststräcka utmed ett världshav att erbjuda så finns det så väldigt mycket annat att uppleva som turist i Zambia.

Den förmodligen allra största turistattraktionen i Zambia är nog utan minsta tvivel Victoriafallen – världens största vattenfall – som ligger utmed den enorma Zambezifloden på gränsen mellan Zambia och dess grannland Zimbabwe. Andra sevärdheter i Zambia, som för övrigt har fått sitt namn efter nyss nämnda flod, är givetvis de stora nationalparkerna som finns i landet. Här kan man nämna South Luangwa National Park och Lower Zambezi National Park som två exempel.

Zambias huvudstad och tillika största stad heter Lusaka. Det bor drygt 13 miljoner invånare i landet. Har du inte besökt Zambia ännu så är det dags nu.