Visste du detta om Zambezifloden?

Zambezifloden är en av Afrikas allra längst floder, enbart passerad av Nilen, Kongofloden och Nigerfloden. Med sina 2 736 kilometer flyter den fram genom ett flertal av Afrikas stater. Men Zambezifloden har något som inga andra floder på denna kontinent kan skryta med, nämligen ett av världens allra största vattenfall. Det är nämligen Zambezifloden som med full kraft kastar sig utför de mäktiga Victoriafallen. Vill du vara med om något riktigt storslaget och inte minst spektakulärt så ska du följa med på någon av de båtturer man kan göra på Zambezifloden.

Flodturismen växer med oförminskad styrka överallt i världen. Med detta begrepp åsyftas den typ av turism som går ut på att man följer med på en charterbåt som i maklig fart stävar uppför en flod. Detta gör att du som passagerare kan sitta i en solstol på däck med en iskall drink i ena handen och njuta av det landskap som ni passerar på er färd uppför floden. Zambezifloden är Afrikas fjärde längsta flod – enbart passerad av Nilen, Kongofloden och Nigerfloden – vilket gör den till en mycket intressant flod för många som är intresserade av flodturism. Zambezifloden är inte mindre än 2 736 kilometer lång och flyter genom hela 10 afrikanska stater på sin väg från Zambia – där den har sina källor – till Indiska oceanen. För den som inte visste det kan vi berätta att Zambezifloden har något som inga andra afrikanska floder kan mäta sig med. Victoriafallen. Det är nämligen Zambezifloden som förser dessa mäktiga vattenfall med vatten.

En båttur utmed Zambezifloden kan handla om allt från en handfull timmar till en vecka. Det är en naturupplevelse av rang vi talar om eftersom både växtlighet och djurliv är mycket rikt utmed de flodbankar som ni kommer att passera på er färd utmed Zambezifloden.