Vingårdar i Sydafrika

Gillar du att besöka vingårdar i andra länder så kommer du att älska Sydafrika. Detta land har nämligen seglat upp i topp bland världens alla vinproducerande länder och har en mycket spännande vinhistoria som faktiskt sträcker sig ända tillbaka till 1600-talet.
En mycket god nyhet för alla vinälskare som vill passa på att besöka en sydafrikansk vingård under sin vistelse i landet är att många vingårdar ligger mindre än 45 minuters bilfärd från Cape Town. Detta gör att man hinner besöka ett flertal av dem utan att behöva lägga ner onödigt lång tid på transporten. Bekvämt var ordet, sade Bull.

Passa därför på att utforska Sydafrikas vindistrikt och utnyttja den öppna och generösa policy som många av dessa vingårdar har. Det brukar nämligen vara öppet för allmänheten att besöka det stora flertalet av Sydafrikas vingårdar. Man har på många av dessa vingårdar speciella vinprovningslokaler där besökarna för en mindre summa pengar kan få provsmaka några av gårdens viner. Man kan även få prova olika årgångsviner och viner som man kanske inte alltid hittar hemma i Systembolagets utbud av viner från Sydafrika. Gårdens personal är ofta mycket kunniga och serviceinriktade och på flera av de mindre vingårdarna är det ofta ägaren själv som med stolthet presenterar sina egna viner. Ibland kan det även hända att man erbjuder er en guidad visning av gårdens vinkällare.

Vinskörden i Sydafrika sker i februari och mars och är alltid en mycket intressant sevärdhet. De stora maskinerna jobbar då för högtryck och det är liv och rörelse på alla vingårdarna runtom i landet. Detta är ofta en perfekt period att få en guidad rundvandring på gården och på nära håll ta del av hela den väldiga apparaten som omgärdar vinproduktionen. Det finns olika mycket intressanta dagsturer att välja på från Kapstaden med vingårdsbesök.