Vill du upptäcka världen på ett helt nytt sätt? Boka in dig på en häftig mountainbikeresa!

Det är något speciellt med att cykla. Att se dom vackra landskapen svischa förbi, att få upp den där höga farten och känna vinden i ansiktet och att upptäcka platser man kanske aldrig skulle tagit sig till annars. Det är inte konstigt att så många väljer att spendera så många timmar av sin fritid på sadeln, och när man väl har börjat cykla är det svårt att sluta. Tror du även att du skulle gilla att addera lite adrenalin och en ännu närmare naturupplevelse till detta så kan mountainbike vara den ultimata sporten för dig. Och varför inte ta det ett steg längre och boka in dig på en spännande mountainbikeresa? Gör dig i så fall beredd på att se världen på ett helt nytt sätt. 

Vad är mountainbike?

Den typ av cykling som kallas för mountainbike går ut på att ta sig bort från landsvägen och i stället utforska terrängen bredvid den. Sporten föddes i USA under 1970-talet och blev snabbt otroligt populär då cykelentusiasterna insåg att de dels kunde hålla den höga farten som de tidigare upplevt ute på vägarna, men också få en härlig dos av adrenalin tack vare att de nu stod inför gropiga och slingrande stigar. Idag består mountainbike av flera olika discipliner, vilket gör det lätt för alla att hitta en form som passar de egna förutsättningarna. Och oavsett om du har ägnat dig åt mountainbike i många år eller är en total nybörjare – vad kan passa bättre som belöning efter all träning än att boka in dig på en riktigt häftig mountainbikeresa? Det blir helt klart ett minne för livet.

Hur bokar jag den bästa mountainbikeresan för mig?

Har du bestämt dig för att boka en mountainbikeresa gäller det att hitta en rutt med passande svårighetsgrad för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt. Ett bra alternativ för nybörjaren eller dig som önskar en rutt med små lutningar är det som kallas för cross country. Då cyklar du längs med skogsvägar, grusvägar och släta stigar med stenar och rötter som är lätta att rulla över. Om du vill ha det ett snäpp svårare kan du i stället titta närmare på mountainbikeresor med all mountain-rutter där du får chans att utmana dig själv på lite lösare och ojämnare underlag. Här är även lutningarna brantare, både uppför och utför, och det är viktigt att du har testat mountainbike förut. För den ännu mer erfaren är freeride ett riktigt roligt val då man cyklar i hög fart i tuff och brant terräng med gott om rötter, stenar och hopp. Det finns helt enkelt något för alla!

Kontakta din researrangör för mer information

Känner du dig ändå osäker på vilken som är den bästa mountainbikeresan för dig och dina förutsättningar eller om du vill ha mer information om de olika resmålen som finns tillgängliga är det en god idé att kontakta din researrangör. De kommer kunna svara på alla dina frågor och funderingar och hjälper dig med alltifrån packningstips till hur du kan ladda upp inför resan. Kör hårt!