Vandra på Amalfikusten

Azurblått hav, en doft av citron och färgglada byar i branta sluttningar. Att vandra på Amalfikusten kommer att få dig att vilja plocka upp kameran var och varannan minut och det är svårt att inte bli som förtrollad av den romantiska och sagolika atmosfären. Denna kustremsa anses av många vara Italiens vackraste och lockar därför aktiva resenärer och vandringsentusiaster världen över. För visst kan man kombinera vandring med att sitta på en solig plats och sippa på ett glas limoncello?

Har du länge drömt om att besöka de charmiga orterna Positano, Sorrento och Amalfi, men också att komma riktigt nära den dramatiska naturen och vandra längs kända leder som Gudarnas Stig? Ja, då borde en vandring längs Amalfikusten stå högst upp på din önskelista. Nedan kan du läsa mer om detta fantastiska resmål, vilken tid på året du bör resa och lite snabba tips på vad du bör packa med i din ryggsäck. Buon viaggio!

Anledningar att boka vandringsresor till Amalfikusten

Det finns såklart mängder av goda anledningar till varför du just ska välja att vandra på Amalfikusten som din nästa resa. Punkterna på följande lista är därför framtagna bara för att fresta dig lite extra:

  • Vandring längs några av Europas vackraste leder
  • En blandning av glittrande blått hav, dramatiska klippor, charmiga byar och en ständigt närvarande doft av citron
  • Svårighetsgrader som passar de flesta
  • Närhet till sevärdheter såsom Capri, Vesuvius, Pompei, Ravello och Herculanum
  • Chans till fantastiska matupplevelser med italienska specialiteter
  • Svensktalande guide med god kunskap om området
  • Mysiga picknickar med oslagbar utsikt

Vad väntar du på? In och klicka på ”boka” på första bästa vandringsresa och se fram emot en upplevelse utöver det vanliga. Ta med dig en vän eller familjemedlem och skapa minnen för livet tillsammans. Eller varför inte boka en vandringsresa på egen hand och få tid till eftertanke samtidigt som du får chans att träffa nya människor med samma intresse som du? Du kanske hittar vänner för livet!

När ska du resa och vad ska du packa?

Så, när är då den bästa tiden att boka vandringsresor till Amalfikusten? Södra Italien bjuder på ett milt klimat året runt med runt 30 grader på sommaren och 5-10 grader under vintern. Juli och augusti räknas som högsäsong och det är också då som det är mest liv och rörelse i orterna kring Amalfikusten. Dock kan det bli rätt hett för dig som planerar att vandra, så en skönare period att resa är runt mitten av september med temperaturer mellan 20-25 grader men med betydligt färre turister. Våren är också en behaglig period, men kan bjuda på lite mer ostadigt väder med regn om du reser innan maj.

Beroende på när du väljer att resa bör även din packningslista se olika ut. Ett tips är att satsa på isolerande och ventilerande plagg som du kan bära i lager-på-lager och på så sätt anpassa dig efter den temperatur och väderlek som råder för tillfället. Glöm heller inte att införskaffa ett par rejäla vandringsskor då du kommer att vandra både längs med grusiga stigar och upp för smala trappor och såklart inte vill behöva avbryta resan på grund av en stukad fot. Din researrangör kommer att kunna dela med sig av fler tips och råd kring vad du bör packa med dig i ryggsäcken för just den vandringsresa du ska ge dig ut på!