Utbudet av vandringsresor är enormt, här är några av många alternativ du kan välja mellan

Man kan ha olika förväntningar på sin semester, vilket är helt normalt. Någon vill logga ut från arbete och vardag och bara slappa. Andra tycker att den bästa återhämtningen görs genom aktiviteter. Den här typen av resor svarar upp mot många krav. Börja på hemmaplan och ta ställning till: Vilken tid på året kan du åka iväg? Vad får det kosta? Hur vill du bo? Reser du ensam eller i grupp? Leta på webben eller kontakta arrangörer för att få veta mer. Men först några tips på öar som kan locka.

 

Överraskningar väntar dig på känd ö

Alltfler har upptäckt tjusningen med att gå tillsammans på denna klassiska charter-ö. Du blir inte den första som tappar hakan inför vyerna under promenaden mellan Valldemosa och Dejà. Inte den sista heller! Andelen av de 15 miljoner besökarna varje år som ägnar sig åt vandring Mallorca ökar. Här är utbudet varierat och stort. Lämpligt för en nybörjare är på Sierra de Llevant i öster och lite mer avancerat i bergskedjan Sierra de Tramuntana i väst. Vill du klättra finns tio toppar på över 1 000 meters höjd. Oavsett om ni kommer som barnfamilj som vill göra något tillsammans eller om du gjort trekking till en livsstil, så har den här ön mycket att erbjuda. Häng med på en gruppresa med erfaren guide, så får du ut mesta möjliga.

 

Det är ganska vanligt att fågelskådare går längs lederna. Här finns ett antal fina områden för ornitologer. Hela tiden pågår förbättringar av tillgängligheten och informationen om reservat och våtmarker som är särskilt lämpliga för fågelintresserade. Däremot finns inga farliga eller giftiga reptiler, insekter eller växter här!

 

Mellan juni och mitten av september är det alltför varm för att göra vandringsresor till den här ön. Däremot är det ljuvligt på våren mellan mars och maj, och på hösten från sista halvan av september och oktober månad igenom.

 

Världens bästa klimat

Vandring Gran Canaria ger dig hav, berg och vacker kust i ett fantastiskt klimat. Det är den nästan 2 000 meter höga bergsryggen La Cumbre som bestämmer väder och vind. Den hindrar Atlantens våta vindar att krocka med Afrikas torra värme. Landskapet med djupa raviner gör att de olika dalarna kan ha olika väderlek vid samma tillfälle. Många menar att öarna har planetens bästa klimatförutsättningar. Två riktigt intressanta områdena är den gröna Agaete-dalen i nordväst eller trakterna runt Cruz de Tejeda, som är öns högsta topp.

 

Totalt finns över 800 km vandringsleder här. Vulkanlandskapet är dramatiskt och du kommer att beundra hur människan genom tiderna har anpassat sig till naturen, bland annat genom terrassodlingar som är både smarta och vackra. Än så länge är trycket på vandringslederna här, lägre än på många andra ställen.