Upptäck Malawi på din nästa resa

Malawi är en republik i de södra delarna av Afrika. Själva namnet Malawi kommer från ett ord på det lokala stamspråket chichewa och har betydelsen ”flammor”. De flammor som åsyftas är ljusreflexerna som uppstår när solen lyser som allra starkast på Malawisjön. Denna sjö är för övrigt med sina 580 kilometer världens nionde största sjö. Malawi är på många sätt och vis Afrikas bäst bevarade turisthemlighet. Det sker inga globala turistkampanjer i syfte att uppmuntra folk att besöka landet. Nej, istället sprids ryktet om det långsmala lilla landet i södra Afrika från mun till mun bland resvana globetrotters som har besökt landet.

Malawi är fantastiska människor med breda leenden och naturligtvis den förföriskt glittrande Malawisjön med sina kritvita sandstränder samt givetvis Nyika National Park. Denna nationalpark har rykte om sig att vara Afrikas absolut leopardtätaste område, vilket i så fall skulle vara helt fantastiskt med tanke på att detta skygga kattdjur är utrotningshotat.

Malawi är ett av de allra fattigaste länderna som finns i hela världen. Turismen i landet har kommit och gått genom åren. Det betyder att du landar på jungfrulig mark när du besöker detta land. Upptäck Malawi på din nästa resa.