Upplev nationalparken Serengeti

Serengeti är en enormt stor nationalpark som ligger i den norra delen av Tanzania. Med sina nära nog 15 000 kvadratkilometer är Serengeti den till ytan näst största nationalparken i hela Tanzania. Dessutom finns parken sedan 1981 uppsatt på FN-organet UNESCO:s så kallade Världsarvslista. Det är väldigt populärt att som turist besöka Serengeti och den så kallade safariturismen är i stadigt växande i Tanzania. Att åka på safari i en nationalpark betyder att man som besökare kommer de vilda djuren riktigt nära.

Serengeti är oerhört rikt på de vilda djur som man oftast förknippar med Afrika. Här finns till exempel stora hjordar med gnuer och zebror. Om det är dessa djur som lockar dig så ska du passa på att besöka Serengeti någon gång under perioden december till juli. Är du istället mer intresserad av att få se lejon, elefanter, leoparder eller andra afrikanska djur så är perioden juli till oktober allra bäst.

Det finns olika sätt att ta sig till Serengeti. Med bil tar det cirka sju timmar från Arusha. Om du istället väljer att flyga från Arusha så tar det endast en timme innan ni landar på någon av de tre landningsbanorna inne i parken.