Tips på aktuellt kryssningserbjudande!

Det är banne mig inte klokt vad fort tiden går. Nu är vi inne i februari månad. Har du planerat din sommarsemester ännu? Om du är sugen på att boka en kryssning kan jag tipsa om att Celebrity Cruises just nu kör en kampanj på en trevlig Medelhavskryssning i sommar som utgår ifrån Venedig.

Bokar du nu så får du all inclusive dryckespaket på köpet och dessutom fickpengar (200 USD) att shoppa för ombord!

En 7-dagars kryssning med fartyget Silhouette kostar fr. 11 915:-/person. Detta är priset för en utsideshytt med fönster och havet som granne. Vill man uppgradera till en balkonghytt så kostar det lite extra (12 675:-/pers). Jag skulle rekommendera att uppgradera till balkong när det skiljer så lite. Det är verkligen en guldkant på kryssningen att boka balkonghytt tycker jag! Då har man möjligheten att ta ett glas vin på balkongen efter en härlig dag i hamn och njuta vacker utsikt när fartyget beger sig iväg igen. Ta första koppen kaffe på morgonen och vakna mjukt… Då har du dessutom chansen att knäppa några fina bilder på resan utan att behöva springa upp till soldäck för att få ett bra ”kodak moment”.

Och resan då? Den går till vackra platser i Grekland (Pireus, Katakolon och Santorini), och så Montenegro. Vacker kryssning som blandar två av mina favoriter; Italien och Grekland i ett. Förstår ni varför det är så bra att kryssa? Som ett kinderägg ungefär, flera överraskningar i en!

oia-greece-santorini-1680x1050 mr wallpaper

 

(bilden är lånad från mrwallpaper.com)

Glöm inte att utforska utresehamnen också. Venedig har massor av myspys att utforska. Det finns mer än gondolturer att göra. Hade jag gjort en sådan här kryssning hade jag sett till att boka ett par dagar i Venedig antingen före eller efter kryssningen. Kanske rent av hyra bil och köra runt på olika ställen. Åka på vinprovningar och bara njuta av italienska godsaker. Njuta av livet helt enkelt. Hör med din resesäljare om tips. Ofta kan de komma med bra poänger som man själv inte kommit på. Så här såg det ut när vi besökte den romantiska staden och förstås åkte gondol i kanalerna.

vce20

vce3

vce17

vce11

vce12

vce1

vce6

Kryssningskampanjen slutar dock gälla 28/2 så vänta inte för länge med att boka. Tänk på att de bästa platserna ofta tar slut först.

Celebrity Cruises är ett lite lyxigare rederi. Vi besökte ett annat Celebrity-fartyg i somras då vi åt en fantastisk middag på restaurangen Qsine där vi beställde maten på appar. Samma restaurang finns på fartyget Silhouette. Själv skulle jag nästan kunna boka en kryssning bara för matens skull. Den var helt oslagbar på Qsine tyckte jag 🙂

 

 

IMG_9993

IMG_9958

IMG_9986