Tips på saker att tänka på när du planerar en pilgrimsvandring

Är du sugen på en upplevelse utöver det vanliga? Något som kan hjälpa dig att komma underfund med saker och ting och reda ut dina tankar om livet? Då kan en pilgrimsvandring vara något för dig. Att vandra långt gör dig inte bara stark i kroppen, utan kan även förbättra din mentala styrka och ge dig en chans att gå in i dig själv och ta reda på vem du egentligen är. Nedan kan du läsa mer om vad denna spännande typ av vandring egentligen innebär, vad det kostar att göra en pilgrimsvandring, tips på saker att tänka på och vilka destinationer som är mest populära. Låt vandringsinspirationen flöda!

Vad är en pilgrimsvandring?

Till att börja med är det bra att veta vad en pilgrimsvandring egentligen är om begreppet är nytt för dig. Ursprungligen var en pilgrimsvandring något religiöst där den som vandrade, pilgrimen, gjorde detta för att ta sig till en eller flera heliga platser. I takt med att vandring har kommit att bli något som så många olika typer av personer ägnar sig åt så har motiven till att göra en pilgrimsvandring också förändrats. Gemensamt för alla är dock att man vandrar långt och länge. Många väljer att ge sig ut på denna typ av resa när de genomgår en förändring i livet eller bara vill ta en paus från den hektiska vardagen. I och med att man vandrar under så pass många dagar hinner många tankar passera genom huvudet, vilket gör att en pilgrimsvandring kan bli en ögonöppnare gentemot dig själv och vem du är. Bokar du en pilgrimsvandring genom en professionell researrangör får du samtidigt möjligheten att vandra tillsammans med andra och dela samma upplevelse. Gemenskapen som skapas är svår att förklara och det kommer helt klart bli ett minne för livet.

Vilka destinationer är populära för pilgrimsvandringar?

Om detta låter som en upplevelse som skulle kunna passa dig finns det olika pilgrimsleder runt om i världen att välja bland. Se till att välja en längd och svårighetsgrad som passar din fysiska förmåga, men var inte rädd för att utmana dig själv då du kommer att utvecklas och bli starkare för varje steg du tar. Den kanske mest kända pilgrimsleden är Santiago de Compostela där du vandrar i 800 km genom Spanien. Detta har blivit en otroligt populär led och lockar hundratusentals pilgrimer varje år. Vill du hålla dig här uppe i norr är S:t Olavsleden ett populärt alternativ och den kallas ofta för det skandinaviska svaret på spanska Santiago de Compostela. Där vandrar du 580 km från Selånger i Sverige till Trondheim i Norge och längs vägen kommer du möta otrolig natur och magiska utsikter.

Är du intresserad av att göra en pilgrimsvandring år 2020?

Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren pilgrim kan det vara en god idé att boka din pilgrimsvandring genom en välrenommerad researrangör. De är experter inom området och kommer hjälpa dig att få en så bra upplevelse som möjligt. Vad det kostar att boka en pilgrimsvandring beror såklart på var du vill vandra och vad som ingår i bokningen. Så titta närmare på researrangörens webbplats för mer information kring kostnader, vad du bör packa med dig och annat som är bra att förbereda dig inför när du ska göra din häftigaste vandring någonsin!