Tips för din resa till Courmayeur

Vid foten av den italienska sidan av berget Mont Blanc ligger vackra och populära Courmayeur. Lika uppskattad av alpinåkare på vintern som av vandrare under sommarhalvåret lockar staden med alltifrån fantastiska vyer och underbar natur till ett högklassigt restaurangutbud och trevliga små butiker. Om du som många andra är sugen på att testa på vandring i Courmayeur kommer här några bra tips på vad som är bra att tänka på inför din resa till Courmayeur för att göra den så härlig och bekväm som möjligt!

Tips 1 – packa lätt!

Om du har vandrat tidigare, har du kanske någon gång gjort misstaget att packa för tungt. En tung ryggsäck kan tyvärr dra ner en del av helhetsupplevelsen och göra att du inte kan slappna av lika mycket och bara njuta av vandringen. Se därför till att inte packa med något onödigt och att satsa på att bara få med det absolut viktigaste. Det kan till exempel vara bra att ha med dig snacks för att få i dig energi om du blir trött eller hungrig, men packa då hellre lätta bars eller frystorkad mat i stället för konserver då det kommer göra stor skillnad för vikten i ryggsäcken.

Tips 2 – prova ut en bra ryggsäck

Besök en friluftsbutik för att prova ut en ryggsäck som passar just dig. Med personalens hjälp kommer du även få reda på hur du spänner åt den på ett korrekt sätt och hur den egentligen ska sitta för att vara så bekväm och ergonomisk som möjligt. Köp gärna till ett regnskydd som du kan trä över din ryggsäck om det skulle börja regna. Det anordnas resor till Courmayeur året runt, så packa prylar anpassade för den väderlek som råder när just du planerar att åka.

Tips 3 – välj rätt typ av skor

I och med att du kommer att vandra i en fjällmiljö och marken kan vara lite ojämn är ett par bra kängor att föredra. Välj en modell med högre skaft för ett bekvämt och stabilt stöd för både fot och fotled. Gå in kängorna i god tid innan du ska ge dig i väg på din vandring i Courmayeur för att mjuka upp dem och på så sätt minska risken för skoskav!

Tips 4 – sortera med packpåsar

För att din packning inte ska ligga huller om buller under din resa till Courmayeur är det en god idé att investera i ett antal vattentäta packpåsar. Med dem kan du sortera snackset från kläderna och även packa in blöta plagg så att fukten inte når resten av dina prylar. Så kallade dry bags finns att köpa i de flesta fritidsbutiker och kommer i flera olika storlekar. Ett tips är även att välja packpåsar i olika färger! Lägg till exempel kläderna i en röd påse, snacksen i en blå påse och kamera och solglasögon i en grön påse och så vidare för att direkt komma åt det du letar efter i ryggsäcken. 

Detta är bara några av de tips som kan vara bra att ha i åtanke inför din vandringsresa. Om du väljer att resa i grupp kan du även fråga din researrangör om de har några speciella tips och råd för just den vandring du planerar att göra!