Summering av min första “repositioning”-kryssning

Vad härligt med sol och varmt hemma i Sverige!

Nu  är vi hemma i landet igen efter en härlig kryssning och en veckas hederlig chartersemester på Kreta. Vi har som vanligt haft det fantastiskt bra och njuter av livet!

Kryssningen från Tampa till Boston var min första “repositioning”-kryssning jag har gjort och resrutten kunde knappast varit bättre, Mina favoritöar är numera Aruba och Curacao, två superfina öar med den perfekta kombinationen av vackra stränder, shopping, god mat och mycket bra service. Curacao var fantastiskt vackert med sina färgglada holländska hus, beläget vackert vid hamnen. Aruba- en romantisk och vacker plats som jag definitivt skulle vilja stanna på under en längre tid.

Fartyget ändrade sedan kurs och vi for vidare över Atlanten med Boston i sikte. Det tog oss två dagar att ta oss dit vilket var perfekt då man hann med att delta under alla aktiviteter och shower som erbjuds ombord, och såklart också njuta av soldäck. Man hinner aldrig bli uttråkad ombord för det finns alltid massor av saker att hitta på. En av favoritunderhållningen vid poolen var “Sexy legs competition” där männen var med och tävlade om vem som hade snyggast ben. Jag skrattade att jag nästan grät så roligt det var – underbart när folk bjuder på sig själv!

Jag har nu kryssat med fem av Norwegian Cruise Lines fartyg och jag måste säga att soldäck på Norwegian Dawn är det snyggaste och mest praktiska soldäck jag testat.

Besöket i Boston var kort eftersom vår flight gick senare på eftermiddagen men vi passade på att utnyttja tiden så att vi hann utforska staden lite. Vi tog en taxi efter vi checkat in våra väskor och åkte till Quincy Market. Det var verkligen roligt att hinna med att se den delen av staden. Där fanns en stor saluhall med massor av gott för magen och många trevliga butiker runt omkring. Jag hittade som vanligt något mer att fylla väskorna med 🙂 och vi fyllde på energiförrådet inför flygresan hem. Boston verkar helt klart vara en trevlig stad.