Segling i Kroatien – ett land rikt på kultur

CYC_a580Kroatien är ett land med många olika tillgångar som man kan erbjuda sina besökare. Alla som någon gång har provat på att till exempel segla i Kroatien vet ganska väl vilket kulturellt rikt land Kroatien är. Med tanke på att landet kan blicka tillbaka på en historia som sträcker sig mer än 1 300 år tillbaka i tiden så är det inte särskilt svårt att förstå hur den enorma rikedomen av kultur har kunnat uppstå. Det kulturella arvet har ibland gjort att Republiken Kroatien av många förståsigpåare räknas som ett centraleuropeiskt land.

Segla i Kroatien och upptäck landets rika kultur. Alla som av en eller annan anledning har besökt Kroatien har snabbt kunnat konstatera att detta är ett land som inte bara har en lång och stolt historia att skylta med. Kulturen i landet märks väldigt tydligt, vart man än kommer. Om du till exempel bestämmer dig för att segla i Kroatien så kommer du med all säkerhet att angöra någon av de 66 bebodda öarna som finns utanför Kroatiens kust. Där kan du passa på att ta tillfället i akt att prova på den lokala kroatiska mat- och vinkulturen genom att besöka en restaurang. Kroatien har gjort sig känt som en världsledande producent av vin. Det kroatiska köket består i kusttrakten till stor del av fisk och skaldjur i olika former. Detta kan vara bra att ha i åtanke inför er kommande segling i Kroatien.

Kroatien har fostrat fram tre nobelpristagare och ett stort antal uppfinnare. Bland de kroatiska innovationer som kan nämnas finns bland andra reservoarpennan och slipsen. Den som ger sig ut på segling i Kroatien kommer garanterat att mötas av kulturella minnesmärken i olika former som påminner besökaren om den 1 300 år långa historien som landet har.