Segling i Kroatien – de tusen öarnas land

header-desktopAtt segla är frihet. Segling betyder att du följer vinden och styr dit du vill. Att segla i Kroatien är som att segla rakt in i paradiset. Landet kallas ofta för ”de tusen öarnas land” och den som någon gång har seglat i den arkipelag som finns utanför Kroatiens kust har inga som helst problem att förstå hur det kan komma sig. Kroatiens skärgård består nämligen av lite drygt 1 100 öar som bara väntar på att få välkomna dig och ditt seglarsällskap att stiga iland. Segling i Kroatien är ett äventyr du aldrig glömmer.

Uttrycket ”de tusen öarnas land” är i sanning en minst sagt målande och dessutom träffsäker beskrivning av det land och den kuststräcka som så många av oss svenskar väljer att besöka för att få uppleva segling av absolut världsklass. Detta land kan verkligen bjuda på mer än tusen öar att besöka och upptäcka under en segling i Kroatien. Här hittar du både små och stora öar att besöka. Dessutom består Kroatiens enastående vackra övärld av fantastiska laguner och ett kristallblått vatten som ingen människa av kvinna född kan motstå. Nu kan du hyra båt i Kroatien och ge dig ut på en egen seglats i en övärld som nog är det närmaste paradiset man kan komma.

Unna dig själv och dina närmaste det stora äventyret att hyra båt i Kroatien. Det är en upplevelse som ingen av er någonsin kommer att glömma. Att segla i Kroatien är lätt. Du måste givetvis ha den nödvändiga behörigheten men du behöver inte ha seglat jorden runt eller deltagit i Volvo Ocean Race för att kunna segla i Kroatien. Numera finns det färdiga och skräddarsydda resepaket som ni kan utnyttja. I en sådan paketlösning brukar flyg, hotell och hyra av båt ingå.