Segling i Kroatien – berömda öar

hvarAtt segla i Kroatien innebär att du med stor säkerhet kommer att kunna stiga iland på någon av de många vackra öarna som bara väntar på att du och ditt segelsällskap ska komma och upptäcka dem. Kroatiens skärgård är nog utan minsta tvivel det allra närmaste paradiset som en människa kan komma. Öarna som utgör denna skärgård är många och flera av dem är dessutom bebodda. Segling i Kroatien betyder att du kommer i närkontakt med underbara laguner, spännande grottor och små pittoreska öar. Det finns flera välkända och berömda öar i Kroatiens skärgård som du kan besöka.

Utanför den kroatiska kusten finns det en skärgård som består av inte mindre än 1 100 öar av väldigt skiftande storlek. Vissa är små medan andra är något större. Det finns öar som är bebodda och öar där det inte bor en enda människa. Att segla i Kroatien betyder att du kommer att kryssa runt bland alla dessa fantastiskt vackra öar, som allihop utgör varsin liten del av den kroatiska skärgården. Det stora flertalet av Kroatiens öar har du aldrig hört namnet på men det finns de facto ändå några större öar som är mer berömda än alla de andra.

Hvar är en smal och långsträckt ö som många brukar angöra under segling i Kroatien. En ganska rolig grej med Hvar är en utlovad fint väder-garanti som året om ger besökare gratis boende på ön om det snöar, råder dimma eller om temperaturen understiger nollstrecket.

Brac är nummer tre i storleksordning bland Kroatiens öar. En karg och stenig ö med stenbrytning som främsta födkrok. Kungliga slottet i Stockholm är delvis byggt av sten från Brac.

Primosten är namnet på en vacker liten ö som bjuder på fantastiska badstränder och gott vin. Missa inte den gamla charmiga fiskebyn.