Rovos Rail

Det finns många olika sätt att kunna ta sig till de världsberömda Victoriafallen. Flyg och bil i all ära, men frågan är om inte tåget är det lyxigaste, bekvämaste och inte minst intressantaste transportmedlet att använda sig av för den som på ett ståndsmässigt och klassiskt vis vill besöka dessa mäktiga vattenfall. Rovos Rail är namnet på ett privatägt järnvägsföretag som erbjuder sina resenärer möjligheten at åka tåg på sträckan Pretoria-Victoriafallen tur och retur. Vill du få en fläkt av den koloniala tiden i södra Afrika på din färd mot världens högsta vattenfall så ska du lösa biljett och kliva ombord på Rovos Rail.

Det är Capital Park Station i Pretoria i Sydafrika som är själva utgångspunkten för all trafik som det privatägda tågkompaniet Rovos Rail ägnar sig åt. Företaget drog igång sin verksamhet så sent som 1989 med Rohan Vos som entreprenör. Det är också han som har gett namn åt företaget, som fortfarande är i familjens ägo. Det som kanske främst av allt kännetecknar Rovos Rail är den extremt höga klass som omger hela resan. Man kan utan överdrift kalla detta för ett lyxhotell på räls. Rovos Rail kombinerar nämligen tågresandet under Afrikas guldålder med toppmoderna bekvämligheter. Detta skapar en oförglömlig och extravagant resa i en svunnen tid för resenären. Vi snackar helt enkelt om en upplevelse som du absolut inte får missa.

Du kan välja mellan tre olika hyttklasser vad gäller storlek och komfort. Den minsta, Pullman, mäter blott sju kvadratmeter, medan den allra största, Royal, upptar en halv vagn eftersom den även är beskaffad med en extra lounge.

Du kan vara helt säker på att personalen ombord på tåget tar hand om dig och dina medresenärer på ett förstklassigt sätt. Room service är givetvis tillgängligt dygnet runt. Detta är en resa du aldrig glömmer.