Rockettes magiska dansshow i New York

Alltså New York. En underbar stad som man kan resa till i princip när som helst på året. Jag är så himla glad att makens fartyg utgår ifrån New York. Det finns ju såå himla mycket att roa sig med när man är där, oavsett vilken årstid det är och så är det lätt att flyga dit.

IMG_1432  IMG_1377

Om du reser till New York i december vill jag tipsa om att boka biljetter till Rockettes fantastiska julshow som går varje år på Radio Music Hall vid Rockefeller Center, Radio City Christmas Spectacular. Rockettes firade 85 år om jag inte minns fel. Det är dock inte samma damer som dansar än 🙂

Men vad synkade de är. Och proffsiga… bara utstrålar glädje och styrka. Men så tränar de också 6 timmar om dagen, 6 dagar i veckan.

IMG_1419  IMG_1416

Maken hade överraskat mig då jag var med ombord, med biljetter till Rockettes underbara julshow! Rockettes är ju gudmor till Norwegian Breakaway så det var så fick fick höra talas om dem första gången. Vi såg den tidiga showen som gick på söndagsförmiddagen och laddade upp med popcorn och programblad. Vilken fantastisk show det var! Julstämningen var på topp! Hade man inte fått julkänsla innan så får man det där, det kan jag garantera.

IMG_1374

IMG_1379

IMG_1382

IMG_1388

IMG_1390

IMG_1396

 

Det här är en show som inte bara barn uppskattar utan även vuxna. En härlig blandning av musik, dans och 3D-film. Till stöttning hade gruppen även en ordentlig orkester som hjälpte till med musiken. Helt otrolig show, måste varit många människor inblandade – både framför och bakom kulisserna. Inte bara människor förresten. I sista numret kom även åsnor, får och kameler intravandes på scen och höjde upplevelsen ytterligare.

IMG_1402

IMG_1410

Det bästa numret var soldaterna som föll likt domino. Vilken tillit de måste ha till varandra.

IMG_1423

Ja, ni ser ju vilka kulisser….genomtänkt i minsta detalj.

IMG_1427

IMG_1429

IMG_1430

Julshowen körs från slutet av november fram till jul. Ha det i bakhuvudet om du reser till New York i juletid. Rockettes kör olika typer shower under året.  Våren 2014 är Rockettes redo att köra en ny show med New York-tema med start 27 mars. Håll utkik på “Heart and lights” .