Packningstips inför kryssningen

Apropå shopping kommer vi in på nästa ämne.

För bara något år sedan fick man ha med sig två väskor hem när man flög hem från USA men tyvärr gäller inte det längre. Därför måste man vara smart från början och packa lätt.

När vi skulle ut och kryssade första gången, jag och min man, plockade han ut flera av de grejerna som jag hade packat ner och när vi reste hem förstod jag varför. Det var den gången jag blev introducerad till Dolphin Mall och kom hem med inte mindre än två lite finare klänningar och två balklänningar. De två sistnämnda fick jag bära på armen som handbagage och alla i flygbesättningen trodde vi hade gift oss under resan eftersom jag gick och bar på två fluffiga klänningar invippade i klänningsskydd. Med andra ord är du i Miami och du har tid för shopping måste du göra plats för det i din väska.

Här kommer mina tips:

  • Packa lätt. Har du tunna sidenklänningar eller i viskos, ta med dem framför andra som är i annat material och väger lite mer.
  • Ta med accessoarer och variera din outfit med istället för att ha med hundra olika klänningar.
  • Packa sådana klänningar och skor som matchar med olika så att du inte behöver ta med massa olika skor för de väger ganska mycket.
  • Ta med flip-flops eller köp när du är i avresehamnen. Det är de skor du kommer använda mest om du ska resa på solsemester.
  • Hårfön finns ombord.
  • Glöm inte dina badkläder, solglasögon och kameran
  • Är du frusen, ta med en sjal eller en tunn kofta/kavaj som du kan ha över armarna, ibland kan det vara lite kyligare pga. ac eller kanske tom pga. solfrossa
  • Ta med bok/tidning (böcker finns för övrigt att låna på biblioteket)
  • Det finns en liten bra manick som väger din väska åt dig som kan vara bra att ha med inför hemresan.

En sak som jag jämt tog med mig förr var en liten handväska. Men nu i efterhand kan jag säga att de gångerna jag använt handväskan är väldigt lätträknade. Jag stoppar ner kortet man har för att komma in i hytten i makens uniformsficka istället.

Det kan ta lite tid att få sin väska uppburen till din hytt så en bra idé kan vara att packa ner sådant du vill ha när du kommer ombord på eftermiddagen som t.ex. din necessär, dina badkläder och ett extra ombyte. Vill du ta med dig något drickbart ska du absolut inte stoppa ner det i din väska. Personalen vid incheckningen beslagtar din flaska men du får tillbaka den efter din kryssning.