På vinprovning på kryssningsfartyget

Många av er har säkert funderat på vad man fördriver tiden med ombord när det är sjödagar. Det finns massor av olika saker att hitta på, för alla åldrar! För barnen finns barn- och ungdomsgrupper och hittar nya kompisar med en gång. Ofta ser föräldrarna knappt röken av sina barn under kryssningen. Runt omkring på fartyget finns det massor av olika aktiviteter som ordnas, från morgon fram till småtimmarna. Det är allt från Bingo där man kan vinna en ny kryssning, turneringar i casinot, dans- och träningsklasser, barhoppning mm. På soldäck anordnas det alltid lekar och tävlingar och ett band spelar gladlynt musik i reggaestil. Alltid roligt att kika på när man vaknar upp lite sömndrucken på solstolen och inte har så många sidor kvar att läsa i sin bok. Badlandet är öppet lite längre på sjödagar liksom butikerna ombord som har öppet hela dagen. Dessutom kan man spela tennis/bowling eller basket, klättra på klätterväggen eller testa den stora hinderbanan. Varje kväll innan man går och lägger sig kan man kika på morgondagens programblad som har levererats i hytten. Här hittar man hålltider och kan hålla koll på aktuella erbjudanden och shower så att man inte missar något, showerna brukar vara jättebra!

Jag hade spetsat in mig på vinprovningen, som den vinälskare jag är, och länge tänkt att gå på en sådan. Så en dag när maken hade dagen hade fullt upp bestämde jag mig för att gå dit och bara njuta. Vädret var lite regnigt då vi befann oss mitt ute i Atlanten så jag kände att det var “meant to be”. Jag kom inspringandes några minuter i ett och fick snabbt en plats vid ett bord där två trevliga män redan hade installerat sig. Man får ju inte vara dum ;). Man får liksom inte roligare än man gör sig!

IMG_9589

IMG_9592

IMG_9599

IMG_9601

De var jättetrevliga och snart satte vinprovningen igång i ett raskt tempo och vi fick prova fem olika viner. Vi hann knappt med allt så mycket som vi pratade….

IMG_9594

Sommeliern hade tagit fram tre vita och två röda viner som jag kände igen från vinlistan ombord. Detta var ett perfekt tillfälle att testa sig fram vilket vin man ska beställa till middagen på kvällen. Till min stora förvåning var det de vita vinerna jag blev mest förtjust i….jag som annars mestadels var en rödvinsdrickare. Vilken tur jag gick på vinprovningen!

IMG_9593

IMG_9590

IMG_9598

Vi hade jättetrevligt under vinprovningen och fick lära oss en del om smaker, dofter, olika vintyper och fick rekommendationer på vad de olika vinerna passade till för mat. Jag tyckte i alla fall att det var toppen och eftermiddagen blev ju bara bättre och bättre. Hur ofta är det man får dricka vin mitt på dagen liksom?! Det var bara så underbart!

IMG_9604

IMG_9605

Om du är singelkryssare måste det här vara den ultimata eftermiddagsaktiviteten där man på ett naturligt sätt får träffa nya människor. Och om man är blyg så går det säkert över efter ett par glas vin…..;)