Nationalparker och game reserves i Sydafrika

Att missa ett besök i någon av Sydafrikas många nationalparker och game reserves är ungefär detsamma som att missa russinet i kakan. Se därför till att du med egna ögon får se Afrikas vilda djur på nära håll i deras egen miljö under ditt besök i Sydafrika. Vi kan utlova dig en otroligt mäktig upplevelse.

Att ge sig ut på en safari i någon av Sydafrikas nationalparker eller game reserves är ett äventyr som många av oss går omkring och drömmer om och som alltfler av oss förverkligar. Det finns ett stort antal nationalparker och game reserves i Sydafrika som allihop ger dig och mig chansen att kunna få se Afrikas ”Big Five” – det vill säga lejon, elefant, buffel, leopard och noshörning – i vilt tillstånd. Det här med att åka på safari har på något sätt alltid varit något av en central del av hela den stora och omtumlande upplevelsen av Afrika. Det hör till att man ger sig ut i vildmarken och möter det afrikanska djurlivet i deras egen miljö när man åker till Afrika och med tanke på det stora utbudet av nationalparker och game reserves i Sydafrika så vore det väldigt synd att missa detta äventyr när du befinner dig här.

Man kan välja mellan att följa med på en gruppresa under ledning av en kunnig guide eller att resa helt på egen hand. Välj det som passar dig bäst. Sydafrikas största och mest kända nationalpark heter Krugerparken men det finns fler än så. Här ska du få några snabba tips på nationalparker och game reserves som du kan besöka i Sydafrika.

Amakhala Game Reserve ligger i Östra Kapprovinsen.

Addo Elephant National Park ligger lite drygt sju mil från Port Elizabeth.

Pilanesberg och Thanda är andra exempel på fina game reserves.