När man besöker Ocho Rios

Ocho Rios hittar ni i Jamaica. En hamn som man kanske får besöka under en kryssning i underbara Karibien. Vi har varit där ett par gånger.

Vid ett av tillfällena åkte jag med en väninna på en organiserad utflykt via rederiet till en privat strand. Jag tror utflykten hette “Beach break” eller något sådant. Det var himla härligt. I priset ingick transport till och från stranden, solstol precis vid vattenbrynet och massor av mat och dryck under vårt besök. Det var verkligen skönt att bli ompysslad och ha det gott med en god vän. Glasen hann aldrig bli tomma innan de fyllde på med läskande “lemonad” och vi fick smaska på Jamaikanska grillade godbitar som man kanske hade missat att beställa på ett restaurangbesök. Dessutom fanns det möjlighet att få massage på stranden, vilket vi nappade på när solen gömde sig bakom molnen. Helt klart en mysig dag! Så ett “Beach Break” på Ocho Rios kan jag verkligen rekommendera.

I januari hade vi med oss våra goda vänner och testade en ny utflykt till den där platsen de spelade in filmen Cocktails med Tom Cruise som jag berättade om i det här inlägget, Dunn´s river fall. Vackert, spännande, coolt. Helt klart värt ett besök och särskilt om man är ett “Tompa”-fan.

För övrigt vill jag återigen passa på att flagga för att boka utflykterna via rederiet. Det är alltid mycket tryggare än om man ger sig iväg på egen hand. Framförallt är man garanterad att hinna tillbaks till fartyget om utflykten mot all förmodan skulle bli försenad.

Eller så kan man göra som vi gjorde sist. Jag och grabbarna (läs maken och hans goa kollega) bröt kulturen och satte oss på en Grekisk restaurang för att äta lite gott.  Det grekiska “haket” låg precis vid piren som ni ser på bilderna. Underbart! Grekisk mat är ju så himla gott och fräscht efter en dag i solen.

IMG_8728

 

 

Under kvällen fick jag dessutom en liten smärre “chock” när jag hörde en vad jag trodde var “skånsk” låt som spelades på restaurangen.

Nämligen den här….

var ska vi sova i natt

och utbrast!

– Va? spelar de Perikles på Jamaica?

Maken: – älskling…det är inte Perikles som har gjort den låten…Det är en cover! Det vet du väl…..

Jag: neeej, e det sant?

 

jaha…så kan det gå…. Vad besviken jag blev att det var en cover. Men kvällen i Ocho Rios var ju i alla fall trevlig 🙂