Namibia – närkontakt av tredje graden med Afrikas vilda djur

Om det är safariturism som du letar efter så kan du sluta nu. Namibia är nämligen det absolut bästa resmålet du kan välja om du är sugen på att komma i närkontakt av tredje graden med Afrikas vilda djur. Ingen annanstans har du samma rika möjlighet att komma lejon, giraffer, elefanter och andra vilda djur så nära att du nästan kan nudda vid dem som i Namibia. Safari upplevs absolut bäst på plats i Namibia.

Det väldiga och vidsträckta ökenlandet, som för övrigt ligger vägg i vägg med Sydafrika, Botswana, Angola, Zambia och Zimbabwe och som har en lång kuststräcka som vetter mot en karg Atlantkust, kan nämligen erbjuda sina besökare ovanligt många nationalparker och game reserves. Så gott som alla nationalparker och game reserves i Namibia är utrustade med så kallade safari lodges, vilket ger dig som turist en helt unik möjlighet att kunna övernatta på ett tryggt och säkert sätt i den afrikanska vildmarken.

Huvudstaden i Namibia heter Windhoek. De två största inkomstkällorna i Namibia är gruvnäring och jordbruk. Landet anses vara ett av de allra rikaste i Afrika men inkomsterna är glest fördelade på grund av stora inkomstklyftor.