Några ord om Victoria Falls Bridge

Victoriafallen är enbart i sig en mycket sevärd, intressant och inte minst oerhört mäktig upplevelse. Men helt naturligt finns det väldigt många andra sevärdheter i fallens omedelbara närhet som du inte får missa när du besöker dessa fantastiska vattenfall. En av dessa minst lika berömda och legendariska sevärdheter är Victoria Falls Bridge, som är en bro för såväl bilar som tågtrafik och fotgängare. Dessutom är Victoria Falls Bridge mycket populär och omtyckt av våghalsar som älskar bungyjump. Missa inte att besöka Victoria Falls Bridge när du befinner dig i trakten.

Zambezifloden – som Victoriafallen utgör en del av – är en gränsflod mellan de två afrikanska staterna Zimbabwe och Zambia. Detta betyder i praktiken att den berömda bron Victoria Falls Bridge fungerar som en sammanbindande länk mellan dessa två länder. Victoria Falls Bridge är en bro för tågtrafik, bilar och fotgängare som sträcker sig tvärs över den brusande Zambezifloden strax nedströms om de mäktiga Victoriafallen. Noga räknat är det rakt ovanför den andra ravinen i vattenfallen som denna bro är byggd. Det är väl inte en av världens längsta broar vi snackar om här, eftersom Victoria Falls Bridge blott är 198 meter lång. Men det som gör den så intressant är dess läge, i princip rakt ovanför ett av de naturmiljöer som finns upptagna på FN-organet Unesco:s världsarvslista, Victoriafallen. Om du vill få en totalt oslagbar vy över fallen så ska du ta dig ut på Victoria Falls Bridge med kameran i högsta hugg. På Zambiasidan av bron finns det ett litet museum med fritt inträde som berättar historien om brons tillkomst och byggnation. Guidade turer på bron är också mycket populära hos turister.

Högsta punkten på Victoria Falls Bridge är 128 meter ovanför fallen. Detta har gjort den mycket populär hos folk som gillar bungyjump.