Kryssning i Karibien

IMG_1839

Restidningen Escape har i deras senaste nummer en härlig artikel om att Karibien. Jag bläddrade hastigt igenom tidningen men fastnade för alla underbara bilder på omslaget och i artikeln och började genast tappa “här och nu”-känslan. I nästa sekund befann jag mig på en härlig strand med tårna nerborrade i varm, mjuk sand. Även Escape och deras skribenter har förstått charmen med den fantastiska resformen kryssning och säger “att resa runt med en stor båt är den ultimata genvägen till Karibien”. Visst är det så!

Oasis of the seas - Kryssningar i Östra Karibien

Kryssningsmarknaden i Västindien är stor. Det är en fortsatt populär destination inte bara hos oss svenskar utan det är även många amerikanarna som tycker om att resa runt i Karibien. För dem är det så nära till hand att ta en kryssning från Miami eller Port Canaveral. För oss skandinaver är det ett lite större äventyr men det är väldigt fascinerande ändå. Tanken slår mig varje gång när jag reser över atlanten. Med dagens teknik och faciliteter känns inte resan speciellt lång. På en arbetsdag kan man ta sig till New York. Till Miami och Florida tar det lite längre tid. På flygplanet har man fullt upp med att hinna med att se alla filmer att man knappt hinner lösa Zudoko eller rulla tummarna. Nästa kväll befinner man sig i en annan stad, ett annat land- en annan världsdel. Jag brukar ofta bara ivrigt slänga av mig mina kläder på hotellet och byta om till något annat innan jag kastar mig vidare ut på stan för nya äventyr. Det kvittar hur trött jag är, hur mycket jetlag man har i kroppen- man vill bara ut och utforska destinationen! Och då brukar det slå mig. Herregud, nu är jag i New York/Miami eller vad det kan vara, igår var jag hemma och fixade med mina vanliga bestyr.

Just Karibien är ju så populärt att resa till. Det är inte svårt att förstå. Med många vackra paradisöar, läcker mat, härlig kultur och kanske det bästa för oss frusna skandinaver- det varma klimatet och de turkosa baden kan vara några av de egenskaper vi söker när vi vill ha en fin semester. Vill man vara aktiv finns det en del utflykter att välja bland så som delfin-sim, parasailing och annat. Annars är det enkelt  att hyra snorkel och fenor, jet ski eller för all del – somliga behöver bara öva på att vila på en strand. Vila behöver man också göra ibland.

Oasis of the seas - Kryssningar i Östra Karibien

Det finns många rederier som trafikerar Karibien. Välj bland rederier som MSC Cruises, Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line, Celebrity Cruises, Princess Cruises mfl. Möjligheterna är många. Det finns fartyg som gör allt från 3-dagars kryssningar till 12-dagars och för all del- du kan ju själv bestämma hur länge du vill kryssa! Har man ändå rest så långt kan man lika gärna stanna 3 veckor som 2, om semestern tillåter!  En variant kan vara att resa med ett fartyg ena veckan för att sedan göra en annan kryssning vecka 2. Varför inte kombinera östra och västra Karibien i samma resa? Gör du det så se till bara att sista veckan blir med det lite lyxigare fartyget om det är någon skillnad. Då kommer helhetsupplevelsen bli den bästa! Eller kombinera Karibien med USA och Florida. Det är så enkelt att hyra bil och mycket billigare än vad vi är vana vid hemma i Sverige. Ett trevligt sätt att få se mer av Florida.

Bild på Escape Nr 8 2013

Om ni blev sugna på att läsa mer om Karibien kan jag varmt rekommendera er att gå och köpa tidningen Escape. Här kan man (om man är lika tokig i jul som jag) få tips på härliga julmarknader. Omslaget på tidningen har en härlig strandbild från Karibien med en tjej i bikini, om ni liksom jag är mindre bra på att komma ihåg namn på saker och ting. Har ni andra frågor om kryssning eller så får ni jättegärna höra av er till mig.