Julkryssning

Nu är det mindre än 4 veckor till jag åker iväg till Miami och möter upp maken inför vår traditionella julkryssning. Det blev visst så att maken fick jobba denna julen också men att fira jul och nyår i Karibien är inte fy skam 😉

Vi pratade om det senast imorse, vid frukosten, att under vår tid tillsammans (min och makens alltså) har vi varit ute tillsammans alla jular utom två, därav också min höga kryssningsfrekvens. En av dessa två, var maken hemma och vi firade jul tillsammans hemma i vårt juliga hem. Ett annat år hade vi med mina föräldrar på kryssning i Bahamas över jul. Det var såklart väldigt mysigt!

I år blir det tre veckors kryssning med Norwegian Pearl som kommer gå i östra och västra Karibien. Jag kommer som vanligt stanna längre än de flesta kryssningsresnärer men julen ligger ju så himla bra i år… Dessutom kan man lika bra stanna någon vecka till när man ändå flyger så långt. Man får ju vara smart!

Till mamma och pappa sa jag tidigare i höst: “Calle kommer att jobba i jul så vill ni fira jul med oss får ni följa med oss till Karibien.” Varpå mamma svarade på ren skånska:” A nä, nu har vi ju varit i Karibien två gånger. Nästa gång vill jag åka till Medelhavet”…… (hon börjar också bli bortskämd…)

Nåja….Den här gången har jag himla tur, den 16 december går hon nämligen på en specialkryssning. Det innebär att jag även kommer få se hamnar som Samana, St Thomas och Tortola igen. Dessa tre hamnar var med under min första kryssning tillsammans med maken, eller Mc Sailor som jag kallar honom.

Sista veckan blir det den här trevliga rutten i Västra Karibien. Precis vid piren i Grand Cayman ligger “It´s sugar” som har såååå god glass att jag nästan dreglar när jag tänker på det.

När flyget går i mitten på december har jag dessutom nöjet att flyga tillsammans med en annan go sjömanshustru jag lärde känna förra julen ombord på båten. Hon är gift med en Norrman som är chefskyltekniker ombord. Jag och den andra sjömanshustrun hade väldigt trevligt tillsammans förra julen då vi insåg att vi båda hade samma intresse för bl.a. vin, shopping och att lapa sol. Vi hade massa skoj tillsammans och fick bland annat baka lussekatter ombord, gick på VIP-party tillsammans och “råkade” beställa in en Moet också minsann men det är en annan historia. Det ska bli himla skoj att få starta semestern tillsammans redan på Landvetter och sen ska vi bo på mitt favorithotell i Miami så att vi kan se när fartyget kommer in till hamnen.

Efter jul, och strax innan nyår kommer våra vänner härifrån Göteborgs-trakten också att möta upp oss i Miami. De gör en kombinationssemester med en vecka i Miami och en veckas kryssning med oss. Ska bli jätteroligt att ha med dem ombord och få visa de allt skoj! När man inte kryssat förut känns det lätt abstrakt innan man varit med och upplevt en kryssning. Delad glädje är dubbel glädje, ellerhur?!;)

Hör av er om det är någon som ska med och kryssa på Norwegian Pearl över jul och nyår, så kanske vi kan sammanstråla över en drink vid poolen eller så!