I kapten Jack Sparrows fotspår – kryssning i Karibien

cruise_pirates_karibienFilmserien Pirates of the Caribbean – som handlar om kapten Jack Sparrow och de andra piraterna – har väckt ett helt nytt intresse för den så kallade piratromantiken hos så gott som alla som har sett dessa filmer på bio eller på DVD. Detta har i sin tur gjort att Karibien, den del av världen där dessa filmer utspelar sig, har blivit ett hett resmål. Nu kan du följa i kapten Jack Sparrows fotspår genom att åka på kryssning i Karibien.

Karibien var under lång tid ökänt som ett tillhåll för kapten Svartskägg och många av de allra mest blodtörstiga pirater som härjade i dessa farvatten. Det gör att den så kallade piratromantiken på många sätt och vis är kopplad till Karibien. Jamaica, Kuba, Haiti och de andra öarna i denna arkipelag var hemvist för laglösa män som levde på att kapa handelsfartyg och stjäla deras last av guld och andra rikedomar. Det är också därför som den så oerhört populära filmserien Pirates of the Caribbean utspelas just här, i de farvatten där sjörövarskeppen en gång för flera hundra år sedan seglade fram på sina ondskefulla rutter.

Tillhör du dem som har tjusats av de äventyr som kapten Jack Sparrow och de andra sjörövarna i dessa filmer får vara med om? Då kan det vara intressant för dig att veta att du kan färdas i exakt samma farvatten. En kryssning i Karibien sker visserligen under betydligt lugnare och fredliga former. Du behöver inte vara rädd för att bli rånad av blodtörstiga pirater. Men många kryssningsrederier erbjuder numera kryssningar till Karibien där pirattemat går igen. Det betyder underhållning och dekor som på olika sätt är inspirerade av sjöröveriet. Ta med hela familjen på kryssning i Karibien och vandra på så sätt i Jack Sparrows fotspår.