Garden Route

Låt dig inte luras av namnet. Bara för att den legendariska vägsträckan går under namnet Garden Route så har den ingenting med vare sig trädgårdar eller planterade växter att göra. Garden Route utmed Sydafrikas sydkust har istället kommit att bli ett Mecka för backpackers och andra äventyrare som är på jakt efter den ultimata kicken. Garden Route är sandboarding, orörda stränder, äventyrsturism, fantastiska matupplevelser, grottor och obeskrivliga naturupplevelser. Bland mycket annat.

Det råder väldigt delade meningar om var Garden Route egentligen börjar och slutar någonstans. Somliga säger att den legendariska vägsträckan utmed Sydafrikas sydkust börjar i Heidelberg, väster om Mossel Bay, och att den slutar i Plettenberg Bay i öster. Andra har en diametralt motsatt åsikt i denna fråga. Det svar som du får är nog helt beroende på vem det är som du ställer frågan till. Det enda som är helt säkert är att garden Route varje år lockar till sig turister i tiotusental från i princip hela världen. Route 66 i USA har faktiskt ingenting att sätta emot i konkurrensen med Sydafrikas Garden Route. Om du är på jakt efter en semesterresa med massor av spänning och äventyr så är det den södra kustremsan i Sydafrika som du ska ta sikte på. Garden Route väntar på dig med utmaningar och upplevelser i stil med sandboarding, orörda stränder, äventyrsturism, fantastiska matupplevelser, grottor och obeskrivliga naturupplevelser. För att bara ta en handfull enstaka exempel på vad Garden Route har att erbjuda sina besökare.

Om det är hajsafari eller djuphavsfiske som lockar dig så är det absolut som så att du inte får missa Garden Route. Städerna och de små samhällena som ligger likt ett pärlband utmed denna vägsträcka lever helt och hållet på turismen och invånarna är beredda på att gå genom eld och vatten för din skull.