Ett nytt kryssningsfartyg har “fötts”

Bland mina vänner verkar det vara en riktig baby boom just nu. Men det är klart. Vid 28-års ålder faller det sig kanske ganska naturligt att man vill skaffa smått även fast det känns avlägset för en annan.

Men det är inte bara i “människovärlden” som det verkar vara Baby boom. Det finns även några “bebisar” i kryssningsbranschen som har vuxit fram under året och som växer fram. Ett av de nyaste tillskotten i branschen är Norwegian Getaway som kommer att köra sina premiärkryssningar i januari. Hittills har de hållt till vid varvet Meyer Werft  i tyska Papenburg en längre tid och byggt upp detta mäktiga fartyg på.

 

 

 

 

 

 

Premiärturen går från Rotterdam till Southampton för att sedan därifrån går hela vägen över atlanten till underbara Miami. Fartyget kommer sedan att gå året runt i varma Karibien, närmare bestämt i östra delen till bland annat St Maarten och St Thomas, Us Virgin Islands.

Skärmklipp

 

Av bilder och filmklipp att dölja påminner det nya fartyget mycket om det “storasystern” Norwegian Breakaway som jag kryssade med i somras. Ett fartyg fyllt med möjligheter! På Norwegian Getaway finns bland annat Isbar, Cirque Du Soleil-show, vattenland, äventyrsbana, massor av restauranger och barer att välja bland och mycket, mycket mer.  Det är ett stort fartyg med massor av underhållning och inte mindre än 27 olika “dining options”. En av showerna ombord är musikalen “Legally Blonde” som fartyget är ensam om att ha på programbladet. Ni vet den filmen med Reese Witherspoon i huvudrollen.

Om du är nyfiken på nytillskottet i Norwegian-familjen finns det massor av klipp på youtube. Bäst överblick över fartyget får du här. Visst blir man sugen på att kryssa!

Se klippet här!