En av favorithamnarna i Karibien

Under jul/nyår-kryssningen besökte vi en av mina favorithamnar i västra Karibien, Grand Cayman. Det är en vacker ö, ren och fräsch och har superfina stränder som jag verkligen kan rekommendera er att besöka.

Från piren tar det ca 5-10 minuter till stranden med taxi och kostar 5 dollar/person. På stranden kan man hyra jetski, snorkla, partaja eller bara njuta och ha det gott. Jag och Ulrika, en annan fru som var med ombord åkte själva dit en av gångerna och njöt av den fina stranden vid Tiki Beach, åt lite gott och badade massor. Nästa gång åkte vi dit ett helt gäng tillsammans med våra män och kompisar.

Maken och jag packade med våra snorkelgrejer och utforskade livet under vattenytan. Det är så härligt att snorkla! Det är ett speciellt lugn under vattenytan och det enda man hör är sina andetag. Dessutom är det ett skönt sätt att röra på sig också när man är på semester. En stund senare tjatade jag på maken och tyckte att vi skulle hyra jet-ski. Eller “tjata” gjorde jag väl inte direkt. Han tycker det är minst lika skoj så jag behövde inte direkt övertala honom. Han gick till Jet-ski killarna och dealade till dig ett bra pris på tre jet-ski:s. Våra vänner hade inte testat så det här var ett perfekt tillfälle!

Vattnet låg blankt och stilla som en spegelbild så det var inte alls särskilt “rufft”. Sen bar det iväg- rackarns så kul det var! De där 30 minutrarna går alltid så himla snabbt när man är ute och kör.

Efter åkturen blev det lunch vid stranden och en svalkande Coca Cola. Innan vi skulle tillbaks till fartyget blev det den numera “obligatoriska” glassen hos It´s Sugar. Jag brukar alltid vara väldigt konservativ och välja samma sort, en som är med kola och havssalt eller/och “Wedding cake”. Varför bryta ett vinnande koncept liksom?

Så alltså, receptet på en lyckad dag på Cayman Islands är stranden + jet-ski + glass! Det behöver inte vara konstigare än så!