Drickbara tips inför din kryssning

Idag vill jag tipsa om något så viktigt som drycken ombord, det är ju ändå snart helg….;)

Om du ska ut och kryssa så ska du ju passa på att ha det riktigt gött, ellerhur och det har man, det vill jag lova. När man kryssar behöver man aldrig vara hungrig eller törstig. Om man nu ändå skulle vara det är det i så fall ens eget fel.

När man ligger vid pooldäck och lapar sol springer det runt en massa snälla servitörer med bricka som frågar du vill ha något och dricka. Mitt på dagen när man ligger och solar någonstans i Karibien där det är riktigt varmt är jag väldigt sällan sugen på något alkoholaktikt mitt på dagen utan då beställer jag bara in hinkvis med vatten (många andra verkar dock inte hålla med mig om det). Däremot älskar jag att ta ett glas vin eller glas bubbel framåt 17-tiden när solen inte är så varm längre. Jag och en annan sjömanshustru, finaste Ulrika, hade det riktigt mysigt vid poolen kan ni tro. Det blev ett och annat glas eftermiddagsvin och massor av härligt tjejsnack… och efter första veckan hade servitörerna lärt sig vad vi tyckte om.

På bilden är vi på Captain´s VIP-party och har det gott.

På restaurangerna finns det också massa gott att välja bland, som tur är finns det ju andra fruar och andra gäster som har hållt mig sällskap med ett glas vin när jag varit ute och kryssat. Eftersom maken kör fartyget är det strikt förbjudet för befälen att dricka ens en droppe under deras kontrakt… Så här kommer det bästa. Om ni inte skulle orka dricka upp flaskan som ni beställt in till er middag har ni möjligheten att spara den till nästa dag, eller kväll. Då ber ni servitören att sätta upp ert hyttnummer på flaskan så tar de fram den nästa gång ni vill ha ett gott glas till er köttbit, eller vid poolen eller så.  Skulle de ha slarvat bort flaskan med ditt nummer på, de korkar de bara upp en ny till dig. Det kallar jag lyx! Jag tycker det är fantastiskt eftersom jag ofta får dricka vin själv…

Ett annat tips kan vara att titta på ifall rederiet du ska resa med har dryckespaket. Det kan vara väldigt förmånligt för dig att boka det innan din avresa. Om inte annat brukar man kunna boka det första dagen ombord, om man skulle ha missat det. För barnen finns även dryckespaket då de kan dricka hur mycket läsk de önskar.

På de allra lyxigaste fartygen behöver man inte tänka på dryckespaket eller att “spara” flaskan för då brukar drycken ingå. Det enda problemet är väl att “välja rätt vin” gissar jag…. men vilket i-landsproblem!