Disney och Magic Kingdom

Trots att jag nu passerat 28 år bor det fortfarande en liten femårig tjej som älskar sådant som är rosa, Disney och är dessutom fullkomligt tokig i godis. När jag nu äntligen fick chansen att åka till Orlando och Magic Kingdom i Disney World var jag inte sen att argumentera för att vi skulle välja Magic Kingdom framför Universal Studios och de andra stora nöjesfälten. Nu kunde jag ju använda julen och den traditionella julparaden som ett argument för att övertala maken att åka dit. Det var inte särskilt svårt att övertala honom. 4 veckors övertid satte mig i en bättre position dessutom….:)

Ombord på fartyget bokade vi utflykten och nästa dag samlades vi för att i gemensam trupp ta oss till Orlando. Först var det en bussfärd på ca en timme som tog oss till en stor parkeringsplats där man antingen kunde ta tåg eller båt till Magic Kingdom. Gissa vad vi valde. Inte så svårt val faktiskt för en sjöman och hans fru…

IMG_1147

IMG_1149

IMG_1211

En vacker tur på 5 min så var vi framme i Magic Kingdom. Det där prinsess-slottet som är med i introt på varenda Disney-film finns alltså på riktigt! I Orlando. Japp, vi knäppte många bilder under vår lilla utflykt.

IMG_1166

IMG_1224

IMG_1275

Vädret var kanon, ca 24 grader dvs som en bra svensk sommar-dag. Det var inga långa köer någonstans utan det var väldigt smidigt i alla köer till matställen, glasställen och karusellerna. Bäst tyckte jag var popcorn- stånden som fanns nästan överallt. Mmm så gott!

IMG_1158

Att vara på Magic Kingdom veckan innan jul var perfekt Då fick vi som sagt även njuta av den fina julparaden.

IMG_1173

IMG_1180

IMG_1185

IMG_1189

IMG_1194

Trots att vi var klädda i sommarkläder och flip-flops kunde ändå en viss julkänsla infinna sig i kroppen.

Tiden gick väldans fort som den brukar när man har skoj. Vi testade så många attraktioner vi hann innan det var dags att återvända till fartyget…

IMG_1218

IMG_1230

IMG_1268

… och jag åt popcorn så att det nästan sprutade ur öronen på mig. Är det semester så är det!

IMG_1266

Jag hade verkligen superroligt på Disney World och är ännu mer taggad på att utforska de andra sevärdheterna runtomkring så som Universal Studios och Animal Kingdom som erbjuder safari bland massa djur.

IMG_1258

Det finns totalt sett 4 Disney-parker man kan utforska:

  1. Magic Kingdom
  2. Animal Kingdom
  3. Epcot
  4. Hollywood Studios

Dessutom kan man roa sig i Disney´s vattenpark, äta god mat på restaurangerna och shoppa souvenirer med sig hem.

IMG_1274

Tips!

  • För er som är sugna på att resa till Florida och Orlando vill jag bara tipsa om att räkna med att det tar tid. Disney World är mycket större än vad man tror. Bara en liten del som vi besökte (Magic Kingdom) var superstort och vi hann inte med allt på en dag). Man kan köpa 3 dagars- kort och liknande som inte är mycket dyrare än ett en dags -kort. När man väl köpt inträdet får man åka så många karuseller man bara orkar. 
  • Om det är mycket folk i parken- skaffa ett fastpass-kort som minimerar kötiden. Lätt som en plätt!

IMG_1288