Byter svensk jul mot kryssning

Vilken underbar lördagsmorgon vi har idag! Stormen Sven verkar ha gett med sig och det stormiga vädret har bytts ut mot blå himmel och sol. Utan för våra fönster ligger ett tunt täcke av snö och i Hagaparken står granar prydligt uppställda och väntar på att någon ska välja dem och traska hem med granen på axeln och varsamt pynta den inför jul. ”Granen står så grön och grann i stugan…” Det är en underbar känsla! Den klassiska jul-letar-dagen när man letar efter den perfekta granen och belönar sig själv med lussebulle och glögg när granen är färdigpyntad och på plats. Men i år byter vi återigen ut den traditionella julen hemma mot kryssning med maken, det blir ingen gran i år. Men ni kan tro att jag frossar i lussebullar, glögg, pepparkakor, julmarknader och tända ljus fram tills att jag reser iväg!

Idag om exakt en vecka är det jag som tar mitt pick och pack och reser iväg till New York! Minsann, bara 6 arbetsdagar kvar nu att beta av med allt vad det innebär. Det kommer kännas helt galet skönt på fredagskvällen när veckans åtagande är över och väskan är packad med tunna silkesklänningar, höga klackar, badkläder och julklappar till maken. Det är något visst med semester, kryssning och New York. Men för min del ser jag mest fram emot att få vara med min andra hälft som gör mitt liv komplett.

Kombinationen av New York och Bahamas känns som en härlig mix. Storstadspuls i favoritstaden, julshopping och strosande på New Yorks gator kombinerat med solsemester i Bahamas. Vilken underbar mix! Att komma till New York i december ser jag verkligen fram emot. Att se staden i vinterskrud och pyntad inför jul. Se skridskobanan vid Rockefeller, njuta av alla robusta julgranar och allt annat som amerikanarna är bra på. Ju mer desto bättre! Det ska verkligen bli mysigt att få uppleva New York i juletid.

178847-new-york-at-christmas

shg_xmanysroccen

 

(Bild lånad från special holidays)

Förra veckan bokade jag mitt hotell. Jag valde som vanligt hotell med stor omsorg då jag ville hitta ett trevligt hotell som ligger mitt i smeten. Med de två kriterierna kan jag berätta att det finns hur mycket som helst att välja bland. Till slut valde jag ett hotell som heter Dream New York som ligger på 55:e gatan och ganska nära Central Park och Columbus-platsen. Det känns som jag gjorde rätt val.

dream bedroom

dream new york

dream nyc

dream

new york

rooms dream

 

I New York stannar jag bara en dag innan jag möter upp Norwegian Breakaway vid kryssningsterminalen på söndag eftermiddag. Därefter väntar en veckas härlig kryssning innan vi åker tillbaka till New York igen. Jag lovar att dela med mig med bilder ifrån min resa till er. Häng med på kryssning!