Bröllopsdestinationer

Bröllop i Mexiko

Mexiko

I Mexiko finns det flera områden att välja på som passar att åka på bröllopsresa eller varför inte ha vigseln på plats. För att nämna några så finns Yucatán-halvön som är en perfekt plats för avkoppling med Playa Del Carmen som mest kända ort. Stränder här omges av ett världens största korallrev. Om man önskar mer när det gäller nöjesliv och shopping så finner man det i Cancun, där även stränderna inbjuder till avslappning. På ön Isla de Mujeres kan man njuta av lugnet och de mer genuina Mexiko, stränderna kan dock vara lite hårda och klippiga.

 

 

Antigua

Antigua & Barbuda är öar som det finns det fläktar behagligt och där stränderna är pudervita och omges av ett korallrev, som inbjuder till snorkling och dykning. Klimatet skiftar behagligt mellan ca 23 grader (vintersäsongen) och som varmast kring 30 grader på sommaren, med låg luftfuktighet året om. Blir fler och fler som gifter på plats även de som kommer med kryssningsbåtar.
På ön Barbuda som också är omgiven av korallrev, som förr fick flera skepp att gå på grund. Är mer känt för att vara en vistelseort för fåglar finns även ett naturreservat för fåglar, som heter Frigate Bird Sanctuary och tillgänglig endast med båt. Man kan även snorkla och dyka kring skeppsvraken, eller testa på fisket eller spela golf på ön. 

 

Aruba är en liten och relativt platt ö som ligger i södra Karibien och ligger utanför orkanbältet. Klimatet är behagligt med skön bris och tempratur runt 28 grader. Naturen är snarlik övriga Karribien med långa vita sandstränder på den södra och västra sidan, dock på den nordostliga sidan är de mer karga och har klippor. När det gäller sevärdheter så finns bl.a. Arikok Park där man kan vandra eller cykla runt bland kaktusar, grottor, klippor och utsikt över kusten. Eller för att få en utsikt över solnedgången uppifrån fyren California. Övrigt inbjuder ön till diverse vattensporter, golf och shopping.

 

Bahamas är en stor ögrupp utanför Floridas kust och Kuba och består av 700 öar, huvudstaden heter Nassau. Vädret har medeltempratur på runt 27 grader och under juni till november kan drabbas öarna drabbas av orkaner. Stränderna på Bahamas är täckta med vit sand och med indigoblått hav, Cable Beach är en av dem mer kända och ligger norr om Nassau där med tillhörande strandliv.

Utanför ön Grand Bahama ligger Lucaya nationalpark som har världens största grottsystem under ytan, som man får på sina ställen dyka i. Parken har för övrigt tallskog, grottor, ovanliga blommor däribland orkidéer.

 

Barbados är en av de större öarna i Karibbien och ligger i den sydöstra delen av regionen med dess huvudstad Bridgetown. Ön uppstod med vulkaner som tryckte upp revet över ytan och ön bildades. Naturen är skiftande med sockerplantage i inlandet och en del regnskog. Klimatet är tropiskt klimat med tempratur på kring 30 grader med en del passadvindar som passerar ön, har dock en regnperiod från juni till och oktober men ingen orkansäsong. De finaste stränderna med vit sand och vajande palmer med tillhörande rev hittar man på den västra sidan av ön. En av de mer kända är Crane Beach som ska vara en av tio bästa stränderna i världen. Är man ute efter ett ställe att vindsurfa och dylikt så passar den östra sidan bättre. Yeah man!

 

Bermuda Vågar man åka hit? Jodå! Bermuda är en samling öar 180 stycken för att vara exakt, har en huvudstad som heter Hamilton. Klimatet är subtropiskt klimat med en medeltempratur kring 20 grader, året om. De åtta huvudöarna förbinds med broar och räknas som en enhet. Landet är relativt platt med låglänta dalar, inga skogpartier. Stränderna är rosaskimrande och havet turkost, de mest kända och topp tre på Bermudas turistbyrå är: Horseshoe Bay, Tobacco Bay, Elbow Beach.

Om man vill göra mer än sola och bada så finns Bermuda Underwater Exploration Institute, där man vill informera besökaren om vikten att bevara världens hav. Här kan man följa under vattenytan för att se skeppsvrak och andra historiska föremål, uppleva mystiken kring Bermuda triangeln.  Eller varför inte passa på att dyka ner i en hajgrotta.

Vill man se upplysta grottor och se botten av en azurblå sjö, så finns chansen att göra det vid Chrystal and Fantasy Caves- Nature´s Jewellery box. På Bermuda finns även Snorkel Park Beach om gillar att vattenaktiviter som att snorkla kring revet, övriga vattenaktiviter eller se på den vackra solnedgången tillsammans med sina kära.

 

Bonaire är en liten ö i södra delen av Karibbien strax norr om Venezuela och är lyckligt befriad från orkanbältet. Klimatet är tropiskt med temperaturer på kring 30 grader året om och har vindar som sveper över öns östra sida med fördelen att den västra sidan är lugnare. Vilket ger bra förutsättningar för att snorkla bland reven.

Stränderna kan vara lite svåråtkomliga och flertalet lämpar sig bäst till att ägnar sig åt snorkling eller dykning, med fina undantag som Bachelor Beach och Lac Bay.

Om man vill ha en aktiv tillvaro på Bonaire, så finns det en hel del att göra kring havet för ta några exempel; vindsurfing, paddla havskajak, segla. På landbacken kan man rida hästar och ägna sig åt fågelskådning, då det finns nästan 200 olika fågelarter på ön. 

 

Curaçao är en förhållandevis platt ö, endast 6,4 mil som längsta avstånd och ligger emellan Aruba och Bonaire och har ett härligt klimat med soliga temperaturer på 25 till 30 grader året om. Huvudstaden heter Willemstad och det område där de flesta av öns invånare bor. När man vill beger sig till stranden finns (38 st.) de flesta på öns västra och sydvästra sida, vill man ha mer enskilt finns dessa på norra och östra delen.

För göra något mer aktivt kan man dyka bland rev, färgglada fiskar och koraller, det finns över 60 dykplatser på ön. Man kan även följa med på jeepsafari, både till North Shore och till bl.a. till national parken som förr var tre plantager och är nu sammansatt och blev The Christoffel National Park.

Om man skulle vara på plats under perioden januari till februari/mars så pågår Karibbiens största och äldsta karneval Curaçao Carnival.

 

Dominikanska Republiken är beläget på en av de större öarna i Karribien och delar ön med grannlandet Haiti som ligger väster om Domikanska Republiken. Huvudstaden heter Santo Domingo och är en stor stad med tre miljoner invånare. Den har flera anknytningar till upptäcktsresaren Christofer Columbus, t ex. Ciudad Colonial den äldsta staden i Nya Världen och Amerikas första gata, sjukhus och universitet.

Öm erbjuder en hel del aktiviteter, allt från golf, vattensporter, vandra i nationalparker & naturreservat. För att nämna några av de vackra stränder som finns t ex. i La Romana som ligger i Bayahide och Dominicus och har fått miljömärkningen Blå flagg för sitt rena vatten. Här finns en liten lagun med många fågelarter, groddjur, skölpaddor och fiskar och nära stranden finns det korallrev. Vill man ägna sig åt Kitesurfing, surfing och övriga vattensporter finner man detta passande i Cabarete.

Naturen på Dominkanska Republiken är väldigt varierande med sjön Enriquillo, flera vattenfall, se knölvalar i mitten av januari till mitten av mars. Eller köp hem en flaska av det lokalt producerade romen, gärna årgångsrom. Detta bara för att nämna något av allt som finns att se och uppleva på ön.

 

Grenada är tillsammans med Carriacou och Petit Martinique en grupp öar i östra delen av Karibbien och med dess huvudstad St. George. Tempraturen pendlar mellan 24 till 30 grader med som svalast ifrån november till februari och som varmast/torrast ifrån januari till maj månad.

Huvudstaden St Georges är en av Karibiens vackraste och charmigaste städer. Från Fort George har man en utmärkt utsikt ner över staden och den färgstarka marknaden. Njut av dofterna som inte finns på någon annan plats. De färska kryddorna ger Grenada en unik atmosfär som har inspirerat till ett spännande kök med många lokala specialiteter. Grenada omfattar huvudön och de två mindre öarna Carriacou och Petit Martinique.

 

Guadeloupe Guadeloupe består av fem öar, själva huvudstaden heter Pointe a Pitre. De två mest kända öarna är den västra Basse-Terre som är den grönare av de två, består till större delen av en stor nationalpark, här är vulkanen Soufriere belägen. Här upplever du fantastisk natur med vattenfall & regnskog. Den östra delen Grande-Terre är flack och här finns många fina stränder. Dessa två binds samman med hjälp av en bro.

Klimatet på Guadeloupe är tropiskt med vindar som svalkar ner öarna, regnperioden är mellan juni och november. Vill man njuta av strandliv så kan välja mellan svart lavasand i södra delen eller om man vill ha sanden ljusare beges till den norra delen. Fina stränder att besöka är Autre Bord du Moule, Chapelle vid Anse Bertrand eller Souffleur stranden i Port Louis.

 

Jamaica Är den tredje största ön i Karibien landskapet är bergigt och bräddad med vackra dalgångar och platåer där man odlar sitt jordbruk. Under sommaren, maj till september är tempraturen kring sköna 27 grader. Vintern har man bara tre månader om året, december till mars. När man är på Jamaica vill man ju självklart sola och bada, eller hur? Vad sägs om att ta en tur till James Bonds strand? Stranden tillhör hotellet Golden Eye men för en obetydligt liten summa kan man som icke gäst på hotellet njuta av den fina stranden. Där var även här man spelade in Bondfilmen Dr No. En annan mer avslappnad strand man kan åka till är Seven Mile Beach, som förr var välbesökt av hippies. En del av stränderna är tillägnad för nudister och där även en del av områdets hotell välkomnar nudister till barerna och bubbelpoolerna. Montego Bay har ett område med flera fina härliga stränder, t.ex. Walter Fletcher Beach med lugnare vatten som lämpar sig särskilt till dem som reser med barn.

Om man mot all förmodan skulle vilja göra något annat än ligga på stranden finns det en del annat man kan sysselsätta sig med. Huvudstaden heter Kingston och bjuder in till historiska platser och vackra offentliga trädgårdar. Söker man äventyr så kan man vandra på Jamaicas högsta topp Blue Mountain, som när man är på toppen kan se över till Kuba. Eller vandra genom regnskog och komma fram till Somerset Falls där man kan beundrar och bada i det vackra vattenfallet.

 

Martinique Blommornas ö kallade ursprungsbefolkningen denna vackra ö. Än idag gör själ för sitt namn. Ön har ett omväxlande och vackert landskap, den norra delen består av tropisk skog och stränder med svart sand. På den södra delen däremot, är stränderna gyllenfärgade vid orter som Trois-Islet och St Anne.

Huvudstaden Fort de France är med sina färgsprakande marknader, butiker och crepeterier; typisk fransk och full av liv. Endast några minuters bilväg från huvudstaden möter man små fiskebyar i en härlig karibisk atmosfär. Prova på någon läckerhet från havet eller stanna till vid någon av de välkända romdestillerierna och provsmaka. Aktiviteter som golf, ridning, hiking, surfing och dykning finns. Martinique är en samlings- och utgångspunkt för många seglare.

 

St Barthélemy ligger i den nordvästra delen av Karribien och deras huvudstad är Gustavia. Med härliga temperaturer på kring 26 grader och upp till 35 grader, kan man känna sig hyfsad trygg att man får det varmt skönt när man tillbringar sin semester här. Det finns många sandstränder (21 st) och omringar denna vackra ö, för att nämna några som finns Shell Beach, en kort promenad ifrån Gustavia. Vill man snorkla och simmar i kristallklart vatten så finns Marigot beach. Känner man att vill ”hit the Waves” så finns flera stränder att välja på, t ex Lorient beach och Toiny beach, den senare är inte riktigt lämpad för att simma pga. dt finns starka strömmar.

Vill man vara mer aktiv på sin bröllopsresa så finns djuphavs dykning, fiska, segla eller varför inte hyra yacht med kapten för att cruisa runt ön. Shoppingen på ön kanske även lockar, då St. Barts har en duty free hamn. När man behöver fylla magen och

 

St. Lucia är en ö i den östra delen av Karibien och ön har kuster både mot Atlanten på östra sidan medans den västra har mot karibiska havet. Huvudstaden heter Castries.

Klimatet på St. Lucia är tropiskt med temperaturer från lite över 20 grader till ca 30 grader. Ön har en regnperiod som är mellan juni till november. Landskapet är präglat av höga skogsklädda berg och grönskade regnskogar, en del låglänta områden och vackra stränder. Det finns två välkända mäktiga vulkaner, Gros Piton (797m) och Petit Piton, dessa finns för övrigt med UNESCOs världsarvslista. Gillar man att vandra så finns fem mil lång vandrings led tvärs över landskapet. Längs med leden kan man se sällsynta fåglar, så som papegojor, kolibrin och känna doften av orkidéer. Som besökare kan åka in till området och ta ett dopp i Sulphur Springs, som ska vara en välgörande källa. Vill man ägna sig åt vattensporter på St. Lucia så finns vindsurfing, segling, djuphavsfiske eller åka vattenskidor.

 

St. Martin är världens minsta landmassa i form av en, ön delas mellan två nationer, den största delen har Frankrike och sen har Nederlänska Antillerna.

Mer info om Västindien och Karibien – klicka här!