Bra att veta inför en resa till Andorra för att vandra

Det fantastiska med vandring är att vem som helst kan njuta av det – i alla delar av världen. Det är även ett av de grönaste sätten att utforska nya platser på. Vandring i Andorra erbjuder sagolika vandringsleder i ett oexploaterat landskap. Här får du uppleva naturområden med både höga berg och djupa dalar samtidigt som du kan svalka dina trötta ben och fötter i kristallklara sjöar. Med en kombination av magiska utsikter och behagligt klimat utgör Andorra ett utmärkt resmål för vandrare.  

 

I denna Andorraguide listar vi anledningar att vandra i Andorra och saker att tänka på för att planera ett minnesvärt äventyr. 

 

 

Anledningar att boka vandring i Andorra med Escape Travel

 

För utomhusaktiviteter är Andorra en idealisk destination, full av majestätiska vyer och outforskade stigar. De som bor i Andorra rankar vandring högt i listan av favoritsaker att göra. Det är inte svårt att förstå varför.

 

Även om det bor färre än 80 000 människor här så besöker cirka 10 miljoner turister landet varje år – många av dem för att ta en paus från det hektiska stadslivet. Här är några anledningar till att bör boka in vandring i dina semesterplaner när du ska resa till Andorra:

 

  • Andorra har i genomsnitt 300 soldagar. Den höga höjden innebär att luftfuktigheten är låg och dagarna tenderar att vara något svalare här än hos andra närliggande destinationer. Klimatet är därför perfekt för härliga upptäcktsfärder på de många olika vandringslederna.
  • Att vandra i Andorra tillåter dig att lära känna och utforska omgivningen på ett sätt som du inte kan göra om du spenderar all tid på ett hotell med all-inclusive.
  • I Andorra finns vandringsleder av flera olika svårighetsgrader. Du kan njuta av en stillsam promenad med fantastisk utsikt eller utmana dig själv genom att välja tuffare turer. Att vandra på sin semester bidrar självklart också till att du håller dig i god form. 

 

 

Praktiska saker att tänka på inför vandring i Andorra

 

Den bästa tiden på året att vandra i Andorra är från april till oktober. Under dessa månader kan vandrare uppleva en stor variation av väder. För att få med rätt kläder och utrustning är det viktigt att noga se över väderprognosen för den tiden du ska vara iväg. På sommaren ligger temperaturen på 20 till 25 grader men under kvällarna blir det relativt svalt, vilket är bra att ha i åtanke när du packar inför din resa till Andorra.

 

Andorra består i stort sett bara av berg. Det är viktigt att bedöma din styrka och uthållighet korrekt för att klara av de olika vandringsturerna och de många höjdskillnaderna. 


Vi på Escape Travel erbjuder härliga vandringsresor med guide i Andorra och uppmanar dig att först testa på att gå en tur hemma för att testa din fysiska förmåga. Ju mer förberedd du är inför vandringarna, desto mer får du ut av resan. Du som kund tar själv ansvar för att din förmåga motsvarar resans krav. För att lättare kunna avgöra detta har vi graderat alla våra aktiviteter på en femgradig svårighetsskala, där 1 representerar den enklaste nivån och 5 den tuffaste.

 

Läs mer om svårighetsgraderna och för att få hjälp med att uppskatta vart du befinner dig på skalan.

 

 

Vandra i Andorra tillsammans med Escape Travel

 

Med Escape Travel kan du vandra i Andorra under den mest populära månaden på året – juli.

 

Vid denna tid är klimatet allt som ofta behagligt och landskapen blomstrar av grönska. Oavsett om du är en erfaren eller ny vandrare är resor till Andorra ett väl valt resmål. Escape Travel är specialister på vandringsresor och ser till att du får uppleva de bästa lederna Andorra har att erbjuda. Boka din resa till Andorra tillsammans med oss och möt den vackra naturen till fots.