Bo i Miami

När vi reser, jag och min man brukar vi alltid boka flyget och hotell till några nätter innan kryssningen. Det är framförallt av två anledningar: Att ha god marginal så att man inte missar kryssningsfartyget om flyget skulle bli försenat och att få ut så mycket som möjligt av resan.

Om kryssningen utgår från Miami har man några timmars flygresa emellan och 6 timmars tidsskillnad. Därför kan det vara skönt att ha lite extra tid innan kryssningen. Sist jag flög blev planet 14 timmar försenat men jag hade ändå 30 timmar innan min kryssning. Möjligheten finns ju också att stanna några dagar efter kryssningen om man känner för det. Har man ändå betalt en slant för sin flygbiljett kan det vara värt att kosta på sig några extra hotellnätter så att man kan utforska staden också. Annars ser man ju ingenting av utresehamnen. Här får du några tips på bra hotell som jag själv bott på i Miami.

Om man vill ha ett bra prisvärt boende och se kryssningsbåtarna från sitt hotellrum tror jag att Holiday Inn vid Bayside Mall passar bra. Om flyget landar på eftermiddag-kväll dagen innan din kryssning är det perfekt att gå ner till Bayside Mall (typ 2 minuters promenad från hotellet) för att äta en bit mat precis vid hamnen. Ni ser ju hur mysigt det är!

På kvällarna brukar de även ha live-musik för de som är sugna på att dansa, eller varför inte ta ett glas vin och titta på de andra som svänger de lurviga. På köpcentrat kan du hitta lite kompletterande grejer som du kanske behöver till din kryssning. Exempelvis bikini från Victorias Secret, badshorts från Quicksilver, solhatt, flip-flops, böcker, musik, smycken, solglasögon, skor osv. En av makens favoritaffärer Brookstone finns också på mallet där man kan hitta tekniska prylar som man inte visste att man behövde. Bayside brukar ha öppet till 22.00. Mina föräldrar har bott på det här hotellet och de verkade vara väldigt nöjda.

Om man har lite mer tid innan eller efter kryssningen skulle jag rekommendera att man lägger lite med ”krut” på boendet. Mitt nya favorithotell är Mariott Biscayne Bay. Härifrån ser du också kryssningsbåtarna från ditt hotellrum.

Jag brukar alltid bosätta mig på hotell där jag kan se kryssningsfartygen. Det är så härligt när man vaknar på morgonen och studsar upp från sängen, drar bort gardinerna och ställer sig på balkongen för att se när fartyget kommit in. Frukostbuffén är fantastisk liksom servicen på hotellet. Rummen är stora och rymliga och superfräscha. Vid hotellobbyn finns ett litet område där du kan besöka en skönhetssalong, shoppa och köpa delikatesser. Finns även en restaurang om det kurrar i magen. Detta är mitt favorithotell hittillls.

Vill man ha ännu mer lyx och flärd kan man som min kollega även boka in sig på Donald Trumps hotell som ligger på Norra Miami beach mellan Miami och Fort Lauderdale. Många kryssningsbåtar utgår ju därifrån också.

South Beach Mariott vid Miami beach bodde jag på sist när jag var iväg och kryssade. Jag hade en dag kvar innan mitt flyg gick och ville därför bo på ett ställe där jag hade nära till beachen och nära något köpcenter, närheten till kryssningsfartygen var inte längre lika viktig. Det här hotellet var perfekt! Dessutom finns det en restaurang precis intill hotellet som har lite olika plockrätter. Man kan antingen sitta på deras restaurang, ute på trädäcket vid Miami Beach eller betälla upp till sitt hotellrum. Notan sätts upp på ditt rumsnummer. Enkelt och smidigt och gott.

Beachen ligger precis vid hotellet men om man vill sola och slippa sand kan man låna en av solsängarna vid poolen vid hotellet. Där är det lugnt och skönt. Precis jämte finns en liten Starbucks där man kan köpa sig lite goda frukostgrejer. Från hotellet tog det ca 25 min med taxi till Aventura Mall, vilket osökt leder oss till nästa ämne, shopping.