Besök på Celebrity Summit

När vi var på kryssning i härliga Bermuda låg det ett annat fartyg jämte oss (läs Norwegian Breakaway) vid kajen, nämligen Celebrity Summit. Maken och hans kollegor tog kontakt med styrmännen på Celebrity och förde fram ett förslag. Nämligen att vi skulle besöka dem och de skulle få besöka oss. Sagt och gjort så fick de våra passuppgifter och vi var uppskrivna på en lista för säkerhetens skull och vi (läs jag) trippade på piren i mina klackar tillsammans med grabbarna över till grannfartyget för att äta en av de godaste middagar jag ätit på länge. Jösses vad gott det var!

Först fick vi en liten sightseeingtur av de trevliga styrmännen och sedan fick vi sätta oss till dukat bord på fartygets specialrestaurang ,Qsine.

IMG_9932

IMG_0019

Trevligt shoppingstråk ombord som jag undersökte efter middagen. Lyckligtvis var butikerna stängda efter vår enorma middag tyckte maken…

IMG_0018

IMG_0017

IMG_0016

IMG_0014

IMG_0009 Restaurangen där vi åt vår middag bjöd på tuff design med lampor hängandes upp-och- ner och med en härlig atmosfär.

IMG_9993

IMG_9956

IMG_9953

Här blev vi tilldelade en i-pad som vi fick sköta beställningen ifrån. På specialrestaurangen fanns det massor av smårätter att välja bland och om jag inte missminner mig tror jag att vi beställde 10 olika rätter som vi delade på vid bordet. Det var roligt att få “leka av sig” lite innan middagen och i-pad:en lättade definitivt upp stämningen vid bordet.

IMG_9958

Maten var utsökt och servicen ombord var helt enastående. Vi fick bra tips på goda viner som passade perfekt till maten av en jätteduktig sommelier.

IMG_9975

IMG_9980

IMG_9979

IMG_9964

Efterrätten var som pricken over i:t där vi fick smaka på massa läckra desserter. Roligast tyckte jag var presentationen och att man fick pynta sina egna cup cakes. Vi fick smaka på goda “klubbor” som bestod av färska jordgubbar doppade i choklad och strössel på en pinne. Den idén tror jag att jag ska spara inför nästa jordgubbssäsong.

IMG_9986

Min nästan uppätna cup-cake….

IMG_0003

Sedan tog vi en bild tillsammans med makens fartyg i bakgrunden.

IMG_9945

och sista bilden som jag vill visa er….

IMG_0011

…kan eventuellt vara den bästa nya uppfinningen.. En vinprovar-maskin där man kan testa olika viner. Välj bland ett litet smakprov, ett halvt glas eller ett fullt. Som ensam vindrickare i familjen var jag eld och lågor när jag möttes av denna coola maskin. Här har man chansen att ta ett glas när man sitter och lyssnar på musik någonstans, eller ta med ett glas till hytten eller om man bara vill testa vilket vin man ska beställa på kvällens middag. Bästa bästa! De hade en liknande maskin på Norwegian Breakaway som jag var väldigt förtjust i……

Om vi ska sammanfatta besöket på Celebrity Summit lite kort kan jag avslöja mina tankar om fartyget för er lite kort.  Trots att fartyget är ett av rederiets äldsta tycker jag att fartyget är…
– Lugnare tempo ombord men inte lika händelserikt som hos Royal Caribbean eller Norwegian Cruise Line
– Allting är lite lyxigare hos Celebrity än medelklassen så som Royal Caribbean och Norwegian Cruise Line
– Genomtänkta detaljer på fartyget
– Vacker, klassisk och sober interiör ombord
– Personalen såg till kundens behov och var väldigt uppmärksamma hela tiden

En kryssning med Celebrity tror jag passar de som söker en lugn och fin semester med utsökt mat och personlig service.