Att summera Florida-resan, del 1

Ni som följer bloggen vet säkert att jag och maken for iväg på en Florida-resa i augusti och är säkert nyfikna på att höra om ljuspunkterna under resan.  Jag delar upp våra upplevelser i två blogginlägg så det inte blir för allt för mastigt.

Vi började med Miami där vi var i 3 dagar. Hotellet Pestana Beach låg superbra till och var ett trevligt hotell. Nära till stranden och Lincoln road. I Miami testade vi två restauranger som vi aldrig testat förr: Sushi Samba och Yardbird. Kan verkligen rekommenderas!

IMG_3451[1]
Bästa frukostmaten hittade vi på ett cafe som heter Paul (en kedja som finns på många ställen). Vi köpte med oss lite grejor till hotellet- hur mysigt som helst. Deras ostbullar var för övrigt  to die for…..Men förutom att äta så hann vi med lite annat också. Träning på ett gym med makens chef, shopping på Dolphin Mall, lite strosande på Lincoln road och förstås sol och bad på Miami beach. Vad mer kan man önska? Det skulle i så fall vara lite fler timmar på dygnet. Sedan var det dags för att bege sig till Fort Lauderdale där maken skulle på kurs. Hotellet låg nära kurscentrat men en bra bit ifrån stranden. Det tog mig 30 minuter att promenera dit enkel väg. Svettigt värre i 38 gradig Florida-värme. Snacka om detox! Men jag älskar att power walk:a så det var gött att få röra lite på sig.

IMG_3454[1] Maken var klar vid 15-16-tiden på dagarna så vi hann med en hel del även på kvällarna. Vi hyrde en liten bubbla som tog oss runt i stan. IMG_3506[1]Vi körde förstås till det fantastiska mall:et Sawgrass Mills mall två gånger den veckan, en gång för att “bara” gå på bio. Sedan var vi på Las Olas Boulevard – supermysigt. Kvällsdopp blev det också på beachen vid Las Olas. Skulle vi åka dit igen skulle jag boka ett hotell nära Las Olas.

Vi var också vid Hollywood Beach i Fort Lauderdale och testade ett burgarställe som vi hade läst om.

IMG_3489[1]IMG_3491[1]IMG_3493[1]Utsikten var fantastisk vid vårt bord. Och verkligen ett coolt ställe men maten var sådär om jag ska vara ärlig. Eller så var det vi som hade för höga förväntningar.

Däremot hittade vi två bra restauranger vid Las Olas: en tapasrestaurang (Sweet Nectar) och en Tacorestaurang som jag inte minns namnet på.

IMG_3514[1]

Efter 5 dagar i Fort Lauderdale bar det vidare med nästa hyrbil till Orlando. Vi uppgraderade vår Chrysler Cab som vi hyrt till en Chevreolet Camaro. Så himla cool bil!! Vi färdades med stil hela vägen från Forl Lauderdale till Orlando. Med den bilen gick det i ett nafs 🙂

IMG_3508[1]

IMG_3511[1]