Att kryssa med stil

Jag fick frågan häromdagen hur det egenligen är med klädsel ombord på ett kryssningsfartyg. Måste man packa med sig ÜBERFINA kläder inför sin kryssning?

Nej, det behöver man inte. Men kan man om man vill!

Eftersom jag själv jobbar inom klädbranschen är man ju lite “skadad” och tycker det är otroligt skoj med klänningar och att göra sig fin inför middagar och fester ombord. Och för att inte tala om mina “high heels” som ofta gör hela outfit:en 😉 I love them!

Det finns många olika rederier och olika typer av fartyg som ni vet. Ett fem-stjärnigt rederi som t.ex. Seabourn eller Silversea kräver ju lite finare klädsel än vad MSC, Costa Cruises, Royal Caribbean och Norwegian Cruise Line gör. Som jag nämnt i ett tidigare inlägg har många rederier en kväll i veckan då det är så kallad “formal night”, då man klär sig lite finare. Det rederiet som maken jobbar för, Norwegian Cruise Line har ett annat koncept, så kallat “freestyle cruising” där man får klä sig som man vill. Självklart lämnar man sina flip-flops i hytten när man ska äta på restaurang och man drar på sig en strandklänning när man ska gå in i bufférestaurangen och inte går i badkläder. Det säger sig själv tycker jag. Men annars är det “freestyle” och man klär sig hur man vill.

Idag tänker jag bjuda på lite bilder från några olika kryssningar jag gjort sedan jag träffade maken. Vi har ju mängder av bilder, men här kommer ett litet axplock!

 

Testar kaptens hatt på julafton 2008. Tight rött fodral, inte för mycket kolhydrater den kvällen 😉

Dagsutflykt i Toulon- enkel strandklänning från märket Saint Tropez. Sko med klack och flipflops i väskan som jag kunde byta till. 

Bröllopsgäst och “flower girl” på bröllop ombord. Tunn härlig sidenklänning. Väger ingenting. Fler sådana får följa med till nästa resa. Tjejer, det är det bästa ni kan packa ner- tunna sidenklänningar!

Shopping i Miami. Note to self: Inte praktiskt när man ska prova kläder med tanke på alla knappar….

Lättklätt. Bikini är livet! Här på en strand i Nassau…

På väg från Miami Beach, lånat makens badshorts….

Foto med Kapten/svärfar

Foto med makens kollegor

Inte så ofta ni ser mig i svart. Här i Tortola. Var länge en favorit-strandklänning

Nyårsblåsan. Hellre klä upp sig lite för mycket tycker jag!

Fotografering ombord

På karaokeparty. Perfekt klänning som funkar både till fint och till stranden. Det handlar om hur man matchar det. Här med bruna high-heels.

Efter Karaoke-partyt…

Kryssning i Alaska. Jag “bodde” i mitt Helly Hansen-regnställ. Det ÄR skönt att vara varmt klädd.