Att ha “landat” hemma igen efter 3 veckors kryssning

Det tar på något vis alltid lite tid att smälta sina resor  när man kommit hem från en kryssning och inte minst att komma in i de “vanliga” rutinerna igen.  Nu har jag varit hemma en vecka och har ställt om kroppen på svensk tid och vant av min kropp med våfflor till frukost varje dag och kranar som spolar vatten utan att man behöver göra ett handtag. (Ja, jag vet- jag är tokig i våfflor!! ) Man vänjer sig ju så fort vid semester och lyx men jag måste ändå säga att (trots jag lämnade maken kvar ombord för ytterligare 6 veckors arbete) är det ändå något visst med att komma tillbaka till sitt eget hem och packa upp sina väskor. Att tända levande ljus när man kommer hem, tända lite mysbelysning, att krypa ner i soffan med sina mjukiskläder och inte minst att sova i sin egen säng….

Det är inte så dumt det heller. Och svensk husmanskost, grovt bröd och rent vatten i kranen…

Kryssningen över jul och nyår var som vanligt helt fantastisk! Jag var med på fartyget i tre veckor och som vanligt gick tiden väldigt fort! Jag reste tillsammans med Ulrika, en annan sjömanshustru som är gift med makens kollega ombord och vi började vår semester redan på fredagkvällen med räkor, ost och bubbel. Sen var vi redo för GOT-MIA-flighten. Väl framme checkade vi in på Hotel Hilton efter att spenderat lite tid i immigration på flygplatsen. På lördagar har de tyvärr inte fullt blås med personal så gissa om vi var trötta när vi kom fram. Det blev lite tapas i baren och sen somnade vi som klubbade sälar. Dagen därpå när våra män kom och hämtade oss hade vi däremot återhämtat oss och var laddade för shopping på Dolphin mall så vi fick ju en trevlig start på vår semester kan man ju säga.

Under kryssningen sedan har vi (läs jag och Ulrika) jobbat på brännan om dagarna, antingen i land eller ombord på däck, spa:at och druckit vin. Ganska så avslappnat får man ju säga men vi var ändå gör-trötta på kvällarna. Vi hade förstås en regel – inget vin utan träning. Med andra ord var vi väldigt flitiga i gymmet och blev faktiskt även förtjusta i en, för oss , ny träningsform nämligen tennis. Mest fick vi motion av att jaga bollen men ändå. Vi hade skoj och förmodligen också de som tittade på!

På kvällarna har vi njutit av shower, härliga middagar och varandras sällskap. Vi har även hunnit med att fira jul och nyår och kaptens VIP-party som vi brukar prioritera. Bäst var när jag och maken övertalade vårt resesällskap att hyra jet-ski på Grand Cayman då vi var ute med tre Jet-ski:s och lekte av oss. Jag och maken är helt tokiga i Jet-ski och kör gärna ofta och fort…..och så skrattar vi hela tiden. Det är då det känns i hela magen, hjärtat och ut i fingesrspetsarna att man gift sig med rätt man, när man inser hur kul man har tillsammans.

Sista veckan hade vi med oss vänner från Alingsås som fick vara med och kryssa för första gången i sitt liv.  Jag tror och hoppas innerligt att de var glada och nöjda med resan. Vi gjorde så gott vi kunde för att guida de både ombord och i land. Så himla kul att ha de med! Själv är jag i alla fall himlans nöjd med denna resan och stoppar in minnet i hjärtat.

Tusen tack maken, våra “resebuddies” och Carina på Hummingbird för allt!