Ätbara tips i Miami

Många av Karibienkryssningarna utgår från Miami. Jag har varit där ett flertal gånger och tänkte därför dela med mig av lite tips till er. Jag utgår ifrån min tre favoritkategorier; äta, bo och shopping. Shoppingtipsen och hotelltipsen får bli som en cliff hanger till nästa blogginlägg…

 

Äta i Miami

Om ni har sett Forrest Gump-filmen eller om ni är skaldjursfan som jag måste ni gå till restaurang Bubba Gump som ligger på Bayside Mall, Downtown! Njut av supergoda tigerräks-rätter som är kryddade och marinerade med massa gott. Så gott att man nästan dör… Och vitlöksbrödet går inte av för hacker. Goda drinkar och efterrätter har de också.

När man vill att personalen ska komma och ta ens beställning vänder man upp en röd plåtskylt där det står “STOP FORREST STOP” och om man är nöjd och inte vill ha någon service vänder man upp den blå plåtskylten där det står “RUN FORREST RUN”. Väldigt smidigt system det där. Bubba Gump är helt klart ett av makens och mitt favoritställe i Miami. MMM-MMM-MMM!

Är ni och shoppar vid Lincoln Road eller ligger och lapar sol på Miami Beach finns många mysiga matställen utmed Lincoln Road där du kan äta en massa god mat. Är man inte hungrig utan bara sugen på att sippra på en drink kan det vara trevligt att sätta sig där med. Om inte annat är det mysigt att vila benen och kolla på folk.

När du tar flyget hem kanske du vill ha något att stoppa i magen innan du reser hem. Flygplansmaten kan ju vara si sådär. Men på flygplatsen finns en trevlig kedja Chili´s som har väldigt god mat. Speciellt deras quesadillas och fajitas är riktigt goda.