Älskar du mountainbike? 5 tips på resor där du får chans att uppleva resmålet på cykel

Älskar du mountainbike? 5 tips på resor där du får chans att uppleva resmålet på cykel

Ta med din cykel eller mountainbike på kommande resor och upplev landskapet, naturen och kulturen på ett helt nytt sätt än tidigare! Här kan du läsa mer om 5 spännande resmål som passar lika bra för dig som precis har börjat att intressera dig för cykling som för dig som susat fram på din mountainbike i många år. Resor som passar alla helt enkelt!

 

1. Dolomiterna, Italien

Vad sägs om att byta ut skidorna mot cykeln och uppleva Alperna på två hjul? Här får du chans att följa med på en resa omgiven av magiska vyer, krispig luft och storslagen natur med en häftig kombination av vidsträckta blomsterängar och rosaskimrande berg. Dolomiterna bjuder på mängder av fina bilfria cykelbanor i dalarna samt smidiga liftar för att enkelt kunna ta sig upp i passen och passar dig som har vana av lite längre och kuperade cykelturer.

 

2. Sintra, Portugal

Ett resmål som seglat upp som en riktig storfavorit bland mountainbikeentusiaster är Sintra i Portugal. Till skillnad från klassiska cykelresor kommer du här få chansen att ta dig ut på flowiga stigar i skog och längs kust och på så sätt komma ännu närmare naturen. Sintra bjuder i sin tur på en härlig kombination av skönt klimat, närhet till hav och kulinariska upplevelser längs vägen. Området erbjuder dessutom leder i alla nivåer med alltifrån slingriga single tracks till tekniska och branta leder med hopp. Låna eller ta med din egen fylld av högklassig åkning, erfaren guidning, god mat och fina boenden!

 

3. Costa Brava, Spanien

Sugen på en riktigt skön och lagom lätt cykelresa? Då ska du helt klart hänga med till Costa Brava-kusten där du får möjlighet att susa fram längs Kataloniens kust och vindistrikt. Här finns det gott om bilfria vägar och de flesta etapper är precis lagom ansträngande utan jobbiga backar, vilket gör att Costa Brava är ett utmärkt val för nybörjaren. Men såklart också för den vana cyklisten som, utöver skön cykling, samtidigt vill njuta av bad i mysiga fiskebyar, gastronomiska smaker från det katalanska köket och utflykter i medeltida byar.

 

4. Alsace, Frankrike

Ett annat resmål som passar dig som är ute efter lite lättare cykling är Alsace i nordöstra Frankrike. Detta område erbjuder cykelleder förbi pittoreska korsvirkeshus och vidsträckta vinodlingar och under resan kommer du att kunna testa på mat och vin i världsklass. Kanske inte en resa för den mest äventyrslystne cyklisten som vill ta sig nerför branta skogsstigar på mountainbike, men en utmärkt resa för den som vill njuta av natursköna och lantliga miljöer och uppleva kulturen på nära håll.

 

5. Zanzibar, Tanzania

Upplev paradisön Zanzibar på ett helt annat sätt än om du bara hade rest på en klassisk sol- och badsemester. På cykel kan du ta dig längre in i den lummiga mangroveskogen, komma närmare de afrikanska byarna och få chans att möta invånarna som gärna bjuder på exotiska frukter, färskpressad juice och lokala specialiteter. Genom att boka en arrangerad cykelresa får du även tillgång till en lokal guide som kommer att kunna berätta om de olika platserna och ta dig till de mest hemliga smultronställena. Helt klart en resa för livet!

 

Vilka cykel- och mountainbikeresor faller dig bäst i smaken? Hitta en researrangör som erbjuder de resmål du är intresserad av och se fram emot en unik och spännande resa på två hjul.