Åk på kryssning till Sankt Petersburg

Att åka på kryssning på Östersjön har alltid varit mycket populärt bland oss svenskar. Sedan Sovjetunionens fall har möjligheterna att åka på kryssning till Ryssland och Baltikum ökat markant. De senaste åren har nya linjer öppnats mellan Sverige, Baltikum och Ryssland, vilket har gjort det enklare att åka på kryssning i österled. Sankt Petersburg är ett spännande resmål.

Det här med att åka på kryssning på Östersjön handlar tack och lov inte enbart om att åka till Finland eller Åland. Det finns så mycket mer att upptäcka på en kryssning i dessa vatten. Varför inte ta en sväng till en av Rysslands allra viktigaste städer? Sankt Petersburg är en stad med en mycket spännande och innehållsrik historia. Detta är en stad som har blivit ett hett resmål för alla kryssningssugna resenärer från världens alla hörn. Livet ombord på kryssningsfartyget som tar er över Östersjön innehåller allt man kan önska sig av en sådan resa och mer därtill. God mat och dryck, underhållning, musik och dans, shopping i världsklass samt givetvis sköna stunder på promenaddäck. Detta är alltså själva upptakten till ett fantastiskt äventyr i det gamla tsar-Rysslands forna huvudstad.

Passa på att kombinera er kryssning till Sankt Petersburg med strandhugg i till exempel Riga eller Tallinn. På så sätt får ni möjlighet att göra fler upptäckter på er resa österut. Sankt Petersburg anses av många vara en av världens vackraste städer med en helt enastående arkitektur. Gamla palats, maffiga katedraler och månghundraårig bebyggelse talar sitt tydliga språk. Detta är en stad som verkligen är värd att besöka. Missa därför inte att boka en guidad busstur när du beställer dina biljetter till en kryssning till Sankt Petersburg. Detta är en resa som garanterat kommer att ge dig mycket rika minnen för resten av ditt liv.