Åk på en spännande resa till Kenya

Kenya är ett spännande land som man aldrig kan besöka tillräckligt många gånger. Det finns nämligen alltid något nytt att upptäcka i Kenya. Om du aldrig tidigare har besökt detta vidsträckta land i Östafrika så är det i sanning dags att du gör det nu. Har du en gång besökt Kenya så vill du inget hellre än att återvända dit igen.

Detta är ett land med en stor naturrikedom. Eller vad sägs om till exempel Rift Valley, Victoria Lake och Mount Kenya, som är Afrikas näst högsta berg efter Kilimanjaro. Tana River är med sina drygt 800 kilometer den längsta floden i Kenya. Precis som i fallet med många andra länder i Afrika så kan Kenya bjuda sina besökare på helt fantastiska naturupplevelser i form av stora nationalparker, av vilka Tsavo East National Park och Namunyak Wildlife Conservation Trust är två exempel.

Men Kenya är i sanning inte bara stora nationalparker. Här finns även stora och brusande städer. Huvudstaden i Kenya heter Nairobi och är en smältdegel där folk av många olika nationaliteter bor tillsammans. Den stora hamnstaden Mombasa är belägen vid Kenyas kust utmed Indiska oceanen. Kenya är som ett stort äventyrsland.