5 anledningar att boka en resa till Andorra

Andorra, det lilla, lilla landet inklämt mellan Spanien och Frankrike i den vackra bergskedjan Pyrenéerna, lockar till mängder av aktiviteter och oförglömliga upplevelser. Oavsett om du är en äventyrslysten skidåkare, en naturälskande vandrare eller en kräsen gourmand kommer en resa till Andorra att bli ett måste att skriva upp på din bucket list. Nedan följer 5 riktigt bra anledningar som kommer att göra dig ännu mer övertygad samt några roliga tips på vad som finns att se och göra i ett av världens minsta länder!

 

1. Den mäktiga naturen

 

En av de främsta anledningarna till att Andorra har blivit ett så populärt resmål är den otroligt vackra naturen. Och trots dess stora dragningskraft råder det ett lugn och en härlig stillsamhet över landskapen med en känsla av att det aldrig är särskilt mycket folk. Kanske beror det på att det inte finns någon flygplats i Andorra, utan att man måste ta sig med bil från exempelvis Barcelona eller Toulouse? Andorra är helt enkelt ett perfekt val för den som vill njuta av en resa fylld av vackra vyer, mäktig natur och avkopplande atmosfär, men som också vill ha närhet till fartfyllda aktiviteter och fina vandringsleder.

2. De många möjligheterna

För tack vare den underbara naturen finns det gott om utomhusaktiviteter att välja bland när du besöker Andorra. Många resor är utformade just för vandrare eller skidåkare och du kan själv välja om du vill resa i grupp med en kunnig guide eller utforska landet på egen hand. Susa ner längs backarna i de populära skidorterna Arcalis, Grandvalira och Pal/Arinsal. Här får du möjlighet att njuta av förstklassig skidåkning i strålande sol, omgiven av riktigt bra restauranger och icke-existerande liftköer.

3. Den goda maten

Även du som sätter maten som en av de viktigaste punkterna när du ska välja resmål kommer att älska Andorra. Reser du med guide kommer du att få tips på vilka restauranger som erbjuder den godaste inhemska maten och kanske få möjlighet att smaka på både gamla favoriter och nya spännande rätter. Maten i Andorra är nämligen inspirerat av både det franska och det spanska köket, och då särskilt det katalanska. Men här bjuds du även på inhemska rätter så som Trinxat, Coca och mustiga raguer tillagade av lokala råvaror som du kan avnjuta med en fantastisk utsikt över bergen och dalarna.

4. Lika härligt att besöka året runt

En annan stor fördel är att du kan resa till Andorra året runt. Landet är lika populärt att besöka på vintern med sina snötäckta berg och gnistrande skidbackar som på våren och sommaren när de vackra landskapen bjuder in till spektakulära vandringar och sollapande på terrasser. Även hösten har sitt när naturens färger övergår i rött, orange och gult och du kan slå dig ner på en mysig restaurang och njuta av en mustig och varm soppa efter en lång dag av roliga aktiviteter. 

5. Bra shopping

Mellan utomhusaktiviteter och härliga middagar kan du även ägna dig åt lite taxfree-shopping. Huvudstaden Andorra la Vella bjuder på både lyxbutiker och små affärer med hantverk och souvenirer, så här finns det fynd att göra för alla! Res till Andorra, med eller utan guide, och upptäck precis det du vill med allt på nära avstånd. Du kommer garanterat inte att bli besviken!