3 Bästa Platserna att Vandra i Portugal

Dramatiska klippor och hisnande vyer gör Portugal till det perfekta resmålet för naturälskare. Landet erbjuder många sagolika vandringsleder som gör det enkelt att utforska Portugal till fots. Här får du uppleva allt från genuin kultur med anor från romarna och kelterna till en kust som med få undantag har exploaterats. Atlanten är ständigt närvarande och …

Dramatiska klippor och hisnande vyer gör Portugal till det perfekta resmålet för naturälskare. Landet erbjuder många sagolika vandringsleder som gör det enkelt att utforska Portugal till fots. Här får du uppleva allt från genuin kultur med anor från romarna och kelterna till en kust som med få undantag har exploaterats. Atlanten är ständigt närvarande och de pittoreska byarna många.

Med över 300 soldagar per år blir en vandringsresa till Portugal ett solsäkert och spännande äventyr. Men vart i landet finns egentligen de bästa spåren? I den här guiden listar vi 3 av de främsta platserna för vandring i Portugal.

 
1. Dourodalen i norra Portugal

 

Dourodalen anses vara en världens vackraste vinregioner. Det är inte svårt att förstå varför. På din vandring här möts du av både fängslande sceneri och goda viner. Dalen är belägen i hjärtat av Douro, vars landskap är fullt av dramatiska bergssluttningar, frodiga vinodlingar och byar fulla av historia.

Här erbjuds turer som passar både vana och ovana vandrare. Du kommer nära naturen och får uppleva områdets kultur och landets traditioner på djupet. Dalen är dessutom upptecknad på UNESCO:s världsarvslista, vilket vittnar om dess storslagenhet.

Att vandra i Portugal och flodkryssa i Dourodalen är en upplevelse som du sent kommer att glömma.

 

 2. Sintra-Cascais naturpark

 

Strax väster om Lissabon hittar du Sintra-Cascais naturpark som sedan 1995 också är på UNESCO lista för världsarv. Området är perfekt att vandra i och parken presenterar en fantastisk mångfald av miljöer. När du vandrar i den här delen av Portugal möts du av smaragdgröna berg, spektakulära slott i bred färgskala och charmiga byar.Vandringsleden runt Sintra-Cascais naturpark är välskyltad, vilket tillåter dig att på ett självständigt sätt utforska omgivningen. Om man trots vägskyltning känner sig obekväm att ge sig ut i spåren utan guide, erbjuder vi på Escape Travel väl anordnade vandringsresor till Portugal


3. Rota Vicentina

 

I Portugals sydvästra hörn ligger Rota Vicentina, en vandringsled som sträcker sig nästan 400 km längs en av Europas bäst bevarade kustområden. Rota Vicentina består främst av två huvudspår: The Fishermen’s Trail och the Historical way.

  • The Historical way slingrar sig igenom städer och byar längs vackra och lantliga vägar med flera århundradens historia bakom sig. Leden bjuder på sträckor av porlande bäckar, djupa dalar och grön korkträdsskog. The Historical way är en sann tidsresa med lokal kultur och vackra naturstigar som lämpar sig bra både för vandrare och cyklister.
  • The Fishermen’s trail löper längs landets sydöstra kust och erbjuder hisnande landskap, maffiga berghäll, orörda stränder och kristallklart vatten. Om du älskar havet och utomhusaktiviteter är det här det perfekta stället för vandring i Portugal. Du kan välja att gå rutten separat eller kombinera den med The Historical way. Den här delen av Rota Vicentina är mer utmanande på grund av havets starka vindar och de många klipporna. Det är därför viktigt att bedöma sin fysiska förmåga korrekt när man ska vandra i Portugal.

 

Vandra i Portugal med Escape Travel

 

Med Escape Travel kan du vandra i Portugal under de mest populära månaderna på året. Oavsett om du är erfaren eller ny vandrare är du välkommen att utforska landets skönhet tillsammans med oss. Escape Travel är specialister på vandringsresor och vi säkerställer att du får uppleva Portugal genom både kustvandring och upptäcktsfärder inåt i landet.