3 bästa platserna att vandra i Andalusien

Det mytomspunna Andalusien är ett fantastiskt område att upptäcka till fots. Vackra sandstränder och härligt väder lockar tusentals turister varje år, men den spanska regionen har mycket mer än så att erbjuda. Ta ett kliv inåt i landet och möt spektakulära bergskedjor, fantastiska monument och tidlösa vitkalkade byar. Men vart ska man egentligen vandra i …

Det mytomspunna Andalusien är ett fantastiskt område att upptäcka till fots. Vackra sandstränder och härligt väder lockar tusentals turister varje år, men den spanska regionen har mycket mer än så att erbjuda. Ta ett kliv inåt i landet och möt spektakulära bergskedjor, fantastiska monument och tidlösa vitkalkade byar.

Men vart ska man egentligen vandra i Andalusien för att få ut så mycket som möjligt av landets skönhet? I den här guiden listar vi 3 av de främsta platserna för vandring i Andalusien. 

 

1.Sierra Nevada 

 

Sierra Nevada är ett paradis för vandrare och erbjuder spår av varierande längd och svårighet. Bergskedjan är omgiven av vidsträckta områden med oförstörd natur och häpnadsväckande utsikter. Om vädret är tillräckligt klart kan du till och med se hela vägen bort till Afrika. Trots bergsområdets storslagenhet är det få utanför vandringskretsen som känner till Sierra Nevada. Det innebär att du i princip kan vandra omkring här hela dagen utan att stöta på någon annan. Sierra Nevada är helt enkelt en dold pärla som du inte får missa på din vandring i Andalusien.


2.Cabo de gata 

 

I sydöstra Andalusien hittar du Cabo de Gata-Nijar. Nationalparken är av vulkaniskt ursprung, och på din vandring här möts du av vild terräng, massiva klippformationer, bergskratrar och stränder med såväl vit som svart sand.

Med bara 100 mm regn i årsgenomsnitt är området utsett till ett av Europas torraste. Trots detta är Cabo de Gata-Nijar hem åt över 1000 olika arter av vilda djur och exotiska växter, vilket gör vandringen här extra spännande.

På grund av det torra klimatet kan du räkna med soliga och varma vandringar. Som tur är går det bra att svalka av sig i de många undanskymda vikarna som finns utspridda lite här och var. Om du vill ha en upplevelse som bjuder på det mesta är det här det perfekta stället för din vandring i Andalusien.

 

3. Desierto de Tabernas

 

Desierto de Tabernas är beläget norr om staden Almería, mellan bergskedjorna Filabres och Alhamilla. Det här området anses vara den enda riktiga öknen på hela Europas kontinent och landskapet är häpnadsväckande. På grund av sitt unika sceneri med raviner och platåberg, har Desierto de Tabernas blivit som en förlängning av vilda västern i Amerika. Landskapet har otaliga gånger använts som inspelningsplats för äventyrsfilmer och det är inte osannolikt att du redan skymtat Desierto de Tabernas på tv-skärmen.

Att vandra i Andalusien och Desierto de Tabernas är fantastiskt. Området erbjuder många fina vandringsleder där du kan gå i Clint Eastwoods och Indiana Jones fotspår. Turerna här kan ta allt från 1,5-9 timmar beroende på vilken led du väljer.


Vandra i Andalusien med Escape Travel

 

Med Escape Travel kan du vandra i Andalusien under de mest populära månaderna på året. Oavsett om du är en erfaren eller ny vandrare är du välkommen att upptäcka landets skönhet tillsammans med oss. Boka din vandring i Andalusien med Escape Travel redan idag och möt den spanska regionens skatter till fots.