Telefon: 031-81 98 30 | Mail: kontakt@reseriet.se

Varför du ska resa till Baskien för att vandra och hur du förbereder dig inför resan

Baskien är en värld för sig med en unik kultur, charmiga byar inbäddade bland skogsklädda kullar och vackra städer. Att vandra i Baskien är ett utmärkt sätt att utforska landsbygden på och för att upptäcka den otroliga Atlantkusten.

 

Vill du vandra i Baskien? Kontakta Escape Travel. Vi är experter på vandringsresor och hjälper dig att få en så bra upplevelse av Baskien som möjligt. Njut av vandring i en storslagen natur och slappna av i vetskapen om att vi sköter all logistik för resan. Vi planerar turerna såväl som ordnar flygresan, ditt boende och tar hand om ditt bagage. 

 

Vår guide listar 3 anledningar till att vandra i Baskien och saker att tänka på för att förbereda dig inför ett oförglömligt äventyr i Baskien. 

 

3 anledningar att vandra i Baskien med Escape Travel

 

  • Det baskiska köket är fantastiskt. Du kan välja att äta på hemtrevliga restauranger, på stjärnkrogar eller köpa med dig mat från de lokala fiskebyarna. På vår vandringsresa erbjuder vi dig en middag utöver det vanliga på ett gömt och magiskt gastronomiskt sällskap. Restaurangen är inte öppen för allmänheten utan vi är inbjudna gäster tack vare våra lokala kontakter.
  • Att genomföra en vandring i Baskien tillåter dig att lära känna och utforska omgivningen på ett sätt som du inte kan göra om du spenderar all tid på ett hotell med all-inclusive.
  • Du får en kombinerad vandringsupplevelse. I Baskien kan du genomföra både spekulera kustvandringar, ta turer bland smaragdgröna berg och djupa dalar samtidigt som du kan ta rundfärder på frodiga kullar mellan vinrankor och små bodegor. 

 

 

Tänka på detta inför din vandring i Baskien

 

Större delen av Baskien är ett grönt och mycket bergigt område. Inför en vandringsresa är det viktigt att alltid bedöma sin fysiska förmåga korrekt för att klara av de olika turerna. Vi uppmanar intresserade att först testa på att gå en tur hemma för att bedöma din fysiska kapacitet. Ju mer förberedd du är inför vandringarna i Baskien, desto mer får du ut av resan. Du som kund tar själv ansvar för att din förmåga motsvarar resans krav. För att lättare kunna avgöra detta har vi graderat alla våra aktiviteter på en femgradig svårighetsskala, där 1 representerar den enklaste nivån och 5 den tuffaste.

 

Vår vandringsresa till Baskien har en svårighetsgrad som motsvarar 2,3 på skalan. Det är viktigt att förstå att 3 inte utgör medel. Den här skalan har ett brett spann och sträcker sig från enkla vandringsturer på platt underlag till de mest utmanande alpina turerna. 

 

Läs mer om svårighetsgraderna och för att få hjälp med att uppskatta vart du befinner dig på skalan. 

 

 

Vandra i Baskien tillsammans med Escape Travel 

 

Med Escape Travel kan du vandra i Baskien under de mest populära månaderna på året. Från maj fram till september har du möjlighet att uppleva den spanska regionens dramatiska natur och avnjuta enastående måltider – samtidigt som du håller kroppen i god form med långa vandringar. Vår svenska guide Jakob, som är bosatt i Baskien sedan 15 år kommer att ta med dig på en resa du sent kommer att glömma. Boka din resa till Baskien tillsammans med oss och möt den vackra naturen till fots.

 

Daniel Bergström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *