Telefon: 031-81 98 30 | Mail: kontakt@reseriet.se

Vandring i Kroatien – vackra leder, fantastiska nationalparker och oförglömliga minnen

Bara några få timmars flygresa bort från Sverige ligger Kroatien med sina ljuvliga badstränder, kristallklara hav och mysiga kuststäder. Men landet är inte bara en populär destination för sol- och badsemestrar, utan lockar också vandrare och cyklister från hela världen tack vare dess många vackra nationalparker och väl omhändertagna leder. Boka en vandring i Kroatien du också och upplev själv allt det där fantastiska som så många pratar om!

Kroatien erbjuder något för alla

Att vandra i Kroatien har blivit en given plats på så många människors bucket list är inte så konstigt. Landet erbjuder nämligen något för alla och utöver de välskötta lederna och varierande landskapet får du möjlighet att njuta av utsökta skaldjur, trevlig befolkning och ett otroligt härligt klimat. Du hittar även mängder av populära besöksmål, där några av de främsta höjdpunkterna är:

  • Plitvicesjöarna
  • Världsarvsstäderna Trogir och Split
  • De dramatiska bergen i nationalparken Paklenica
  • Ö-livet på Brac
  • De sju vattenfallen i nationalparken Krkas

Tack vare att landet erbjuder ett så varierande klimat och mängder med saker att se och göra är det enkelt att planera din vandring i Kroatien precis så som du önskar. Boka till exempel en kombinerad bad- och vandringssemester eller spendera några dagar i Zagreb eller den vackra staden Dubrovnik för att sedan avluta med några dagars vandring på den idylliska ön Brac! Valmöjligheterna är oändliga. 

Vandra genom förtrollande nationalparker

Kroatien kan stoltsera med hela åtta nationalparker där Plitvice, Paklenica och Velebit är några av de mest populäraste när det kommer till just vandring. Plitvicesjöarna som ligger cirka 2 timmar från huvudstaden Zagreb finns till och med med på UNESCO:s världsarvslista och är en av Kroatiens mest välbesökta platser. Där får du chans att vandra över broar genom ett vackert sjölandskap med hela 16 sjöar i skiftande blåa och gröna nyanser, ständigt omgiven av frodig grönska och forsande vattenfall. Det kommer att kännas som att vandra genom en magisk sagovärld! För den lite mer äventyrslystna rekommenderas nationalparken Paklenica med sina utmanande vandringsleder genom ett skiftande landskap av raviner och höga bergstoppar. Här finns flera leder att välja mellan och längs med vägen kommer du dessutom kunna njuta av ett rikt växt- och djurliv.

Perfekt för både nybörjare och erfarna vandrare

Kroatien lockar en bred målgrupp då det finns leder i alla tänkbara svårighetsgrader och längder. Surfa runt online för att läsa mer om de olika vandringslederna för att skapa dig en uppfattning om vilka som skulle passa dig bäst och vilka som kan erbjuda just det som du vill upptäcka längs vägen eller kontakta en researrangör som erbjuder just vandringsresor i Kroatien. Denna guide tar endast upp en bråkdel av allt som finns att se och göra i detta fantastiska land, så fortsätt gärna göra egna efterforskningar för att få ännu mer kött på benen!

Du som tycker att Kroatien och dess vandringsresor låter som något som skulle kunna passa dig kan välja att boka din resa på egen hand eller via en professionell researrangör. Fördelen med att boka genom en arrangör är att du får alla delar av resan samlade i ett och samma paket, samtidigt som du får tillgång till ovärderlig insiderinformation och vägledning av kunniga guider på plats.

Daniel Bergström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *