Telefon: 031-81 98 30 | Mail: kontakt@reseriet.se

Vandra i Cortina med Escape Travel

Cortina d’Ampezzo är Dolomiternas största ort och en av de bästa baserna att utgå ifrån för dig som vill vandra i de italienska alperna. Att vandra i Cortina innebär att du kommer uppleva många fina och spektakulära vyer. I och runt om Cortina d’Ampezzo finns det många fantastiska vandringar, för att inte tala om mysiga alpina hus och utsökt mat som väntar på dig i restaurangerna.

De omgivande topparna är med på UNESCO:s världsarvslista för Dolomiterna och samtliga är väldigt imponerande med sin visuella storhet. I bakgrunden skådar du de turkosa alpsjöarna, de gröna alpina slätterna och de oändliga dalarna. Att vandra i Cortina kommer troligtvis vara en av de vackraste naturliga sevärdheterna du någonsin har sett. 

Vi på Escape Travel har satt ihop ett resepaket som passar perfekt för dig som vill uppleva Cortina vandring. Paketet inkluderar bland annat 5 av Cortinas bästa vandringar, 5 middagar, 7 nätter i dubbelrum samt 7 frukostar. Våra Cortina vandringar är anpassade både för nybörjare såväl som för den erfarne vandraren. Det vackra med att vandra i cortina är nämligen att det både finns lättare och tuffare alternativ där du själv väljer fritt mellan vilken vandring du vill, och kan utföra. 

Nedan beskriver vi tre av våra vandringar som är inkluderade i resepaket Vandra Cortina

 

Drei Zinnen/Tre Cime di Lavaredo

Svårighetsgrad: Lätt/Medel 

 

Detta är ett av de mest kända massiven i Dolomiterna. Tre Cime må inte ligga i Cortina-regionen men du når det enbart en timmes bilresa bort. Namnet Drei Zinnen/Tre Cime di Lavaredo betyder på svenska Tre Toppar och härstammar från de tre topparna som vandringen kretsar kring.  

 

På denna vandring kan du välja om du vill ta ett kortare alternativ eller om du vill ta den längre vandringen (10 km) bort till trevliga Rifugio Pian di Cengia. Då detta massiv ligger högt upp och det finns möjlighet att gå en längre rutt är det bra att packa med en extra tröja och lite snacks. 

 

Rifugio Croda da Lago

Svårighetsgrad: Medel 

 

Detta klassas som en av Cortinas bästa vandringar. Croda Da Lago är en liten bergskedja i centrala Dolomiterna strax öster om Giaupasset. Det är ett av de mest distinkta massiven i Dolomiterna och är ett populärt resmål bland vandrare och mountainbikers. Med sina ojämna toppar är det perfekta exemplet på den vittringsprocess som dessa områden ständigt utsätts för. Kedjans högsta topp, Cima d’Ambrizzola, har en höjd på 2715 meter. 

 

Cinque Torri

Svårighetsgrad: Lätt/Medel

 

I hjärtat av Dolomiterna, bara 16 km väster om Cortina vid sammanflödet av dalarna Ampezzo, Badia och Cordevole, ligger det vackra området Cinque Torri (de fem tornen). Det är svårt att tro att några av de tuffaste striderna mellan italienska och österrikisk-ungerska trupper ägde rum i dessa idylliska berg under första världskriget. Här kommer ni inte bara få njuta av fantastisk vandring och magiska vyer utan också av historia. Längs med vandringsturen finns nämligen utomhusmuseet Musea Della Grande Guera, där man får lära sig mer om en av de viktigaste fronterna under första världskriget. 

 

Vill du uppleva dessa sagolika vandringar och fler därtill, då ska du boka vårt resepaket Vandra Cortina. Kontakt oss på Escape Travel om du vill veta mer om våra resepaket eller hur det är att vandra i Cortina d’Ampezzo. 

Profilbild

Prima Travel
Prima Travel drivs av entusiaster som brinner för att arrangera de roligaste de vet: att arrangera aktiva resor för alla. Du hittar allt från vandringsresor i Italien till lite tuffare mountainbike resor i Indien.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *