Telefon: 031-81 98 30 | Mail: kontakt@reseriet.se

Semester med familjen, kompisarna eller som singel? Vandringsresor passar alla

Många känner till att det är hälsosamt och även stärkande att vistas i fjällen, men en semester till fots kan se ut på många olika sätt. Somliga gillar att kombinera promenaderna med lyxigt boende och rejäla måltider. Andra har satt ett mål att nå en bergstopp eller sätta ett rekord. Långt fler än fågelskådare, fotografi-intresserade och äventyrare uppskattar vistelser i naturen.

 

Hur vi använder semesterledigheten och hur vi reser förändras hela tiden. För ungefär hundra år sedan ansågs det syndigt att åka till Mölle i Skåne för att bada i havet och bo på pensionat. Kvinnor och män skulle inte svalka sig i böljorna tillsammans ansåg många. För sextio år sedan gick de första charterresorna från Sverige till Spanien. Om du vill vandra på Mallorca idag, så väntar en helt annan upplevelse. Du kommer att träffa trevliga människor som du stretar och svettas tillsammans med, kunna njuta av vidunderliga vyer och härliga apelsinlundar. Naturligtvis ingår god mat och en del egentid för den som vill slappa vid poolen eller gå en runda i byn.

 

Det finns också många skäl att vandra på Korsika, klimatet är fantastiskt, stränderna känns tropiska, mat och dryck håller hög klass och det lokala hantverket är intressant. Du bör ha en viss vandringsvana för att få ut det mesta av en resa hit.

Skulle du välja att vandra i Provence får du möjlighet att se den unika och vackra ravinen Gorge de Verdon. Den är 25 km lång och upp till 700 meter djup på sina ställen. Den lockar både franska turister och andra besökare. Bergsklättring och kajakpaddling är uppskattat här, förutom möjligheterna att gå längs det turkosblå vattnet. Du får också chansen att ta en båt till ön Ile de Porquerolles tillsammans med gruppen, för vandring genom plantagerna där.

 

Om du är intresserad av vandringsresor och planerar att göra en, så finns det några saker att tänka på. Det finns olika svårighetsgrad för de olika lederna. Ibland krävs att din utrustning håller en viss standard och att du har riktiga vandringskängor. Klä dig lätt, men i flera lager. Vandra gärna i kuperad terräng innan du ger dig iväg på resan, så du har koll på flås och din kondition.

Daniel Bergström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *